Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie! Miguel Sapochnik sa vrátil vo veľkom štýle. Po veľmi neuspokojí on vyvrcholení GoTka sme sa konečne vrátili k tomu, o čom Pieseň ľadu a ohňa má byť. O dobré napísaných postavách, ostrých dialógoch a hlavne o politikárčení a intrigách. Vynikajúci úvodný diel a sem s ďalšou časťou! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to zábavně, byť ne tak zábavně a komplexně jako HoT. Možná to je tím, že je tu jen jeden rod, kolem něhož se točí děj. Jinak tu ale všechno je - intriky, násilí, sex. Trochu potíž je s tím, jak se tvůrci snaží být politicky korektní. Tlačit na trůn ženu má v historii paralely a dává to smysl. Afro-Targaryan už o dost méně. Pokud chtěli mít tvůrci rasově pestré složení postav, dávalo by víc smysl mít tam černé postavy jako krále nějaké jižní země. Nomádi z Asie byli minule řešeni podobně a zapadlo to bez problémů. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když jsem se obával, že první epizoda bude spíše klasickou oťukávačkou, opak je pravdou. Po krátkém pohledu do minulosti se vrháme přímo do centra vznikajícího konfliktu. Postavy usedají k jednacímu stolu, kolem poletují draci a rytíři se snaží vymlátit jeden z druhého duši při slavnostním turnaji (pro mě vrchol epizody). Tradičně nechybí ani štědré množství sexuálních scén. Když Matt Smith v rozhovorech říkal, že toho sexu je tady na něj až příliš, rozhodně nepřeháněl. Minimálně jeho postavě se nevyhnula snad jediná z nich. Na druhou stranu… I když s tím nemám žádný větší problém, osobně bych ocenil, kdyby se na jednotlivé linky šlo trochu pomaleji. Ač všechno funguje víceméně tak, jak má, například budování charakteru hlavního záporáka je zbytečně hektické. Je sice názorně ukázáno, čeho je ten psychicky labilní magor schopný, ale chybí prostor na to, aby se s ním divák dokázal lépe ztotožnit. Což je škoda, protože postava Daemona je tvůrci seriálu prezentována jako někdo, koho budete zároveň milovat i nenávidět. No, zatím bych mu přejel tak maximálně nožem po krku… Podobně je na tom i politika. V jádru skvělá věc, která vás však dokáže utopit v záplavě jmen. Kolem a kolem, epizoda má rozhodně své nedostatky, ale ve svém závěru napovídá, že teď už to bude jenom lepší. A na to já se těším! P.S.: Černý Targaryen opravdu není Targaryen. Bruh. (viděno na HBO Max předpremiéře) ()

tyna97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějaká trůnohry jsem neviděla a ani neuvidím, tudíž budu hodnotit jako samostatný seriál, ve kterém zatím vůbec nevím, oč jde. Tato první epizoda, jakožto můj úvod do nějakého světa draků a blondýnů, se mi zdál poněkud nechutným a ne tak zajímavým a chytlavým. Nicméně, dám tomu ještě šanci, ikdyž se nedovedu představit víc strávených hodin v obležení krve a nahotin. ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosféra prvého dielu bola skvelá, hneď od začiatku a silno mi pripomenula prístup filmárov k téme, ktorým boli natočené prvé série GoT. Intrigy, nezodpovedané otázky, krutosť, ale aj elegancia, pravda, loajalita či teror. Známa hudba, detailne pojaté kostýmy, výprava, dokonca uhly, pod akými sú snímané scény, jednotlivé kúsky skladačky do seba zapadajú a vytvárajú obraz tohoto neuveriteľného sveta. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho scén z ulic Králova přístaviště bylo natáčeno ve španělském městě Cáceres, které bylo již dříve využito pro natáčení Hry o trůny (od r. 2011), počínaje sedmou sérií. (Arigato)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)

Reklama

Reklama