Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (184)

TheDavid 

všechny recenze uživatele

Kompetentní návrat do světa Západozemí, který sice není nijak zvlášť ohromující (a zpočátku dokonce mírně nudí), ale v hodinové stopáži efektivně načrtne nové ústřední postavy seriálu. Budoucí díly (a série) ještě ukážou, zda se Rodu Draka podaří vystoupit ze stínu Hry o trůny a pro mnohé napravit pošramocenou pověst tohoto kulturního zeitgeistu. Na základě prvního dílu zatím držím tvůrcům opatrně palce. ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak je to slušný rozjezd, uvidíme jak to pošlape dále, ke castingu se raději nevyjadřovat. Snad napraví reputaci po posledních sériích GOT, hlavně teda po poslední. Druhá epizoda víceméně to samé hodnocení, hodně se kecá, rozvíjí příběh. Třetí i čtvrtá epizoda dost dobrá. 6 díl supr. Rok draka každým dílem graduje, paráda. 7+8 taky bomba. Tak 9 díl masakr, už to začíná nabírat pořádné grády :) Poslední díl unikl na net, neodolal jsem, že :) Tak jsem se podíval o dva dny dříve a jak byl rozjezd seriálu pomalejší, každým dílem gradoval a gradoval naprosto parádně, tato politika a intriky se mi líbily, teď přijde na řadu válčení :) ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť House of the Dragon ma milo prekvapila. Od spin-offu Game of Thrones som po poslednej sérii skutočne nečakal veľa, ale nová časť je skutočne solídna osmička. Paddy Considine je ako Viserys veľmi charizmatický, Matt Smith s postavou Daemona na jednotku stvárňuje arogantného princa a Milly Alcock si už po niekoľkých scénach získala moje sympatie. Bohužiaľ, ostatné postavy mimo rodu Targaryenovcov ma príliš nezaujali a prvej epizóde tiež chýba silnejší odpich v podobe neočakávaného zvratu. 8/10 ()

Casull 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že autoři dostali jasné zadání neodklánět se od linie a stylu Hry o trůny. Jenomže tam měli knihy od George R.R. Martina, zatímco zde je od něj pouze linie a tak nezbylo, než napodobit sebe sama.  Navíc zde zatím chybí i výrazné herecké osobnosti jako Peter Dinklage, Kit Harington či Nikolaj Coster-Waldau. Těžko hodnotit jen podle prvního dílu, ale z původní Hry o trůny je to zatím jen odvar. Mám obavu, aby zde nenašlo naplnění přísloví o opakovaném vstupu do téže řeky. Možná by to mělo jindy na čtyři hvězdičky, ale při srovnání s Hrou o trůny jsou to zatím jen tři. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem si zkrátka musela počkat. Po zpackané poslední sérii Hry o trůny se mi do tohohle seriálu upřímně ani moc nechtělo. Ale abych pravdu řekla, tak takový sešup a střemhlavý pád do děje jsem tedy nečekala. První díl je jednoznačně nadupaný jednou akcí za druhou. Během této hodinky se stačil posunout o takový kus, jaký by jiné seriály nedokázaly ani za sérii. Tvůrci na nic nečekali a chrlí na nás jednu postavu za druhou a všelijaké dějové zvraty. Co dále také čekat od Targaryenů? No nejspíš nic míň, než poctivou řezničinu a tu nám tvůrci také naservírovali. A draky samozřejmě draky (i když ta podoba mi přijde dost divná…) Jako úvodní díl to nevnímám vůbec špatně upřímně ani jsem nic nečekala takže za mě vcelku překvapení. Ovšem na rozdíl od GoT je pro mě osobně katastrofou nesympatické a vzhledově téměř nestravitelné herecké obsazení z nichž prozatím na rozdíl od GoT nemůžu najít jedinou postavu, která by se mi zamlouvala. V GoT to byl na první pohled Ned a Jorah tady ani toho Daemona nemůžu vystát. Divnějšího herce fakt vybrat nemohli…Škoda. Jinak musím uznat, začátek velmi slušný. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Viserys (Paddy Considine) je uváděn se všemi tituly, tedy „Král Andalů, Rhoynarů a Prvních lidí“. Hra o trůny (od r. 2011) obvykle vynechávala zmínku o Rhoynarech, protože byl Dorne představen až ve 4. sérii a scenáristé si zpočátku nebyli ani jisti, zda se vůbec někdy v seriálu objeví. (Arigato)
  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)

Reklama

Reklama