Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daemon a Mořský had bojují s krmičem krabů. Říše slaví Aegonovy druhé jmeniny. Rhaenyra čelí vyhlídce na sňatek. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Sérial už zaujal první ep, ale až teprve ve třetí nabralo grády. Kromě začátku a konce se zde díváme na rodinou/politickou směs kde se Rhaenyra, Králova dědička, nechce vdát za Lannistera. Zatím co král zapíjí svého prvorozeného syna (spíše svojí neposlušnou dceru). Epizoda se zaměří na Krále Viseryse a jeho vztah k jeho dceře, což bych řekl že dělá už tři díly v kuse, což je docela otravné. Chemie mezi Cristonem Colem a Rhaenerys Targaryen byla úžasná. Poslední scéna kde vidíme úžasná herecký výkon Matta Smitha jako Daemona byl úžasný. Seriál je zatím na dobré cestě být lepším, než GoT. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém House of the Dragon je v tom, že predloha je písaná ako fiktívny dejepis a scenárista musí stavať dej na veľmi sporej kostre "faktov". A tak si seriál ulietava na nepodstatných epizódkach ako je dobytie Stepstones, o ktorom je v knihe snáď jeden alebo dva odseky a ktorý je v zásade pre ďalší vývoj neveľmi podstatný. Tu si ale scenárista dal steroidy a napísal to ubercool naivne a hlúpo. Na druhej strane scény s jeleňmi, diviakom a príchod Rhaenyry do tábora sú podľa mňa výborný nápad ako ukázať charaktery postáv. Kvitujem, že sa tu už akoby náhodou vyskytujú do budúcnosti veľmí dôležité postavy. Avšak robiť z Alicent Hightower niečo iné ako ambicióznu zlatokopku je mimo misu. 7/10 ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wtf? Hop o 3 roky… to se jako za ty 3 roky nestalo nic o čem se tak horlivě muselo minule tlachat? To jako “krabíkovce” nešlo vyřešit ZA 3 ROKY?! Princezna se chová jako regulérní protivná pinda (a potvrzuje můj názor o špatné volbě castingu) a zase se vesele pokračuje ve žvanění (fenomenální začátek s okřídlenou pecí a posledních pět minut to nevytrhne). ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl už malinko kromě draka malinko přestal bavit, ale zde i přes to zbytečné rouhání na pětníku dodalo to, proč se to tak jmenuje. Ta přepálená akční pasáž byla stejně dobrá. Do fantasy světa je totiž jedno, že není reálná. To přeci i draci tvl :D Nechápu koho tohle irituje. Já mam asi štěstí a Matt Smith mě baví. Pořád to sice není jak by zdaleko mohlo být. Moc se zde díl co díl kromě dědice na trůnu moc neděje, kromě právě té akce a vcelku ač neznalých historických faktů z GoT skokovým tempem o roky dál. Malinko se bojím, že jakmile upadne vůbec nějaká akce a zůstaneme jen u dvouch postav, který už nemůžou mluvit stále o tom stejném pořád dokola, že pátý díl bude maximum a už se to bude malinko potápět.Snad ne.75% ()

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERS: Tak a posunuli sme sa rovno o dva roky. Viserys ma vysneného potomka a Rhaenyra to trošku ťažšie znáša. Ale to pnutie medzi ňou a kráľom je zaujímavé. Plus Daemon vyvádza a všetci sú mierne nervózny. Páči sa mi ako je každý diel o trochu iný, ako posúva dej, motivácie postáv. Síce len dvojročný, ale Aegon riadne mieša kartami. Vzťahy nám začínajú pekne dozrievať až vyhnívať. A záverečný fight ozaj lahôdka, som definitívne namotaný. (8/10) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • V této epizodě byli představeni tři draci: Syrax – zlatožlutá dračice, na které jezdila Rhaenyra (Milly Alcock), Caraxes – červený drak, na kterém jezdil Daemon (Matt Smith) a Seasmoke – stříbrno-šedý drak, na kterém jezdil Laenor Velaryon (John Macmillan). (mikki089)

Reklama

Reklama