Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra přeruší svou cestu po Západozemí a Daemon princezně ukáže, jak vypadá Hedvábná ulice po setmění. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer

Recenze (78)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Boha jeho, zasa jebú..." :D OBSAHUJE SPOILERY! Je to čím dál pitomější. Tři čtvrtě dílu se nic neděje, pokud za děj nepovažujete chození po ulici, návštěvu bordelu a soulož. Já to za děj nepovažuji, je to jenom zdržovačka skutečného příběhu. A příběh je, podle tvůrců, to, že Daemon, ve své nedospělosti a hlouposti, vždycky udělá nějaký skandál (jen aby se vůbec něco dělo), na který ostatní reagují. Místo, aby Rhaenyru poslali k velmistrovi, aby zkontroloval její panenství, (což se běžně v královských rodinách dělo, vzpomeňme si třeba na princeznu Dianu), tak se tam dvacet minut řeší, kdo lhal a kdo ne. Nakonec si král nechá poroučet od své drzé dcery, kdo má být v jeho Radě a koho má vyhodit... Jestli se příštím Pobočníkem stane Rhaenyra, přestávám se na to dívat. /// Se Hrou o trůny se to opravdu už nedá srovnávat, a to nemyslím jen výborné první čtyři série, ale i ty pozdější. Postavy jsou nevýrazné, herci jsou nevýrazní, děj je nahodilý a postavy se rozhodují podle momentální nálady, a ne na základě jakýchkoli logických pohnutek. Politika a hra o moc se tam prakticky nevyskytují, všechno směřuje na pocity a city, protože je snazší to tak napsat. Scénář i příběh jsou jednoduchoučké, žádné chytré dialogy, pouze rutina. A rutina je nudná. 1,5*. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepšia časť s geniálne nastrihanou (a ozvučenou!) party návštevou Kings Landing, keď vďaka strihu vidíme rozdiel medzi plnením manželských povinností a príjemne bohapustou je****ou. Jediné čo by som vytkol je zvedenie Colea pretože podľa knihy chodila Rhaenyra s Daemonom do bordelov š***ť prvú ligu práve preto aby dostala sera Cristana, čo sa jej ale nepodarilo a napokon jej pokusy spôsobili, že definitívne ozelenel. Každopádne tento diel ma zatiaľ bavil najviac a keby nebol Viserys pako, ožení brata s dcérou. Ale to by nebol žiadny tanec s drakmi. 8/10 ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého. Je docela smutné sledovat, jak Pána prstenů drží nad vodou hlavně výprava a hra na "kdo je kdo", zatímco Rod draka roztáčí parádní drama s jedním hradem a podhradím a asi šesti postavami, které se snaží navzájem převézt a zastínit. Hltal jsem to od začátku do konce, teď už jen aby Graham McTavish přestal být nepochopitelně upozaděným křovím. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně epizoda s typickým Martinovsky piklícím smrádkem. Sice mi to piklení k Daemonovi moc nesedne, protože jeho postava postrádá vychytralost Varyse i intrikánství Malíčka, ale pořád budu raději za tohle, než za podivné bitvy. Takže, přestože se opět vlastně nic zásadního nestalo, karty jsou zamíchány a hra působí o něco zajímavěji, než doposud. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Když Rhaenyra (Milly Alcock) drží valyrskou ocelovou dýku v ohni, jsou odhalena vepsaná slova: „Z mé krve pochází princ, který byl zaslíben, a jeho vůle bude písní ledu a ohně.“ To jsou téměř stejná slova, která ve Hře o trůny (od r. 2011) řekl Rhaegar Targaryen (Wilf Scolding) o svém synovi Aegonovi ve vizi, kterou Daenerys (Emilia Clarke) viděla v Domě Nesmrtelných: „Je to princ, který byl zaslíben, a jeho je píseň ledu a oheň.“ (mikki089)
  • Daemon Targaryen (Matt Smith) říká Rhaenyře (Milly Alcock), že za poslední čtyři roky dospěla. Je to od doby, kdy se naposledy viděli, když Rhaenyra získala od Daemona ukradené dračí vejce a přinesla ho zpět do Králova přístaviště v epizodě Nezvedený princ (2022). Potvrzuje to také relativně krátkou dobu mezi epizodou Druhý svého jména (2022) a Král úzkého moře (doloženo Alicent Hightower v pozdějších fázích těhotenství v epizodě Druhý svého jména a s novorozencem v epizodě Král úzkého moře), vzhledem k tomu, že mezi 1. a 2. epizodou uplynulo šest měsíců a mezi 2. a 3. epizodou uplynuly více než dva roky. (mikki089)
  • Milly Alcock (Rhaenyra Targaryen) řekla New York Post, že při natáčení scén v nevěstinci se režisérka Clare Kilner ujistila, že Milly a Matt Smith (Daemon Targaryen) neviděli žádné komparzisty, dokud nenatáčeli. Řekla, že to bylo šokující a „divné a hloupé“, když se prodírali nahými těly. (mikki089)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno