Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (84)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je celkem smutné, že nejlepší epizoda má až číslovku 7. Ještě smutnější ale je, ta brutální retardace tempa scénáře. Epizoda propálí 1/4 stopáže na debilní pohřeb (který neznamená nic) a ovdovění a svatbu (zcela klíčový “game-changer”) zvládne naservírovat během dvou minut!!! To prostě hlava nebere. To samé taškařici okolo draka… Jeden rod sebral draka jinému! Řeší se to? Ne… hlavně že se zase otočíme na šoku “jsou to bastardi!”. Opravdu scenáristicky je tenhle seriál odpad. Vizuál je jediné, co ho drží nad vodou (teda až na tu trapnost s filtrem “hrajeme si, že je noc”). ()

Hanysek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, já Ti nevim. Podle hodnocení na to koukají už jen zarytí fanoušci, protože mně to přijde pořád slabé. V komentářích čtu o komplikovaných intrikách, ale já tam pořád žádný nevnímám. Možná jen ty, co jsou čirý jako sklo a tím pádem mi to nepřijde jako intrika, ale prostě jako předvídatelný děj. Bitka dětí je udělaná výborně a následný napětí, kdy celý dvůr řeší, co bude, taky. Není to ale trochu málo. Z drzé, nespoutané, sexy Rhaenyry se definitivně stala ustrašená a místama zoufalá paní. A vysněný sex s Daemonem si evidentně moc neužila (aspoň tedy podle výrazu Emmy D'Arcy). Čubka královna Alicent se krále neustále a neúspěšně snaží poštvávat právě proti princezně. A tak blbě. To nemůže vymyslet něco komplikovanějšího a něco, co není tak okatý, aby se to dalo aspoň náznakem považovat za intriku? Daemon (aspoň, že nestárne a vypadá stejně, jako v prvním dílu :)) tady celý díl postává, usmívá se jako debílek a čeká, co se stane. Otto Hightower (taky nezestárl ani o rok) je najednou zase pobočníkem? Jako, já vím, že tamten (jako Strong) rezignoval a navíc ho upálili, ale to není v Západozemí nikdo jiný? Viserys už zapomněl, proč ho za pobočníka nechtěl? Docela blbost, ne? Celý díl je takovej jako vlažnej a v posledních třech minutách se najednou semele to, kolem čeho se tu krouží celých sedm epizod. A děje se to tak rychle, že si ani nestihnu říct: "Jo? Jako fakt? Už? Ty jo! No, tak asi jo! Tak to byl teda fofr!". Nicméně příprava na další díl dobrá, tak snad jen, aby to nebylo zase zklamání... Slabé 2*. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem půlku dílu stál tak 1 cm od televize, abych něco viděl a vřely ve mně negativní pocity jako při sledování Dlouhé noci před 3 roky, ale druhá polovina je kulervoucí přehlídkou vypjatých situací, které dění pomalu vykopávají do pozice, z níž může začít to, na co všichni čekají už od první epizody - ta pravá "Hra o trůn". ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paradne vystihnuta atmosfera medzi vsetkymi "hracmi" na pohrebe Daemonovej zeny, Spochnik, ktory to reziroval je ozaj majster svojho remesla a v tejto epizode sa prekonal. Vykalkulovany zaver s bielovlasym stryckom bol paradnou sachovou partiou. Raenyra je "husta konzumentka moci". V tejto epizode je tak uzasna kamera, az z toho obcas obdivne mrazilo. Akurat deti oboch "novomanzelov" musia mat z dnesneho pohladu popletene hlavicky, kedze nemohli o ich minulosti tusit ani prd. A zaver z clna v poslednej minute, ktory cely nerativ posunie este inam, uff. Pecka. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto díle je více než vidět, že aby se něco stalo musí se odehrát buď svatba a nebo ta smutnější událost pohřeb. Ze samotného pohřbu si opět nic extra nepamatuji ale jakmile se objevil drak a rvačka o něj, začalo se konečně něco dít. Všeobecná nevraživost mezi syny královny a princezny se opět prohloubila a do budoucna tyto strkanice jistě neskončí dobře. Tento díl se ale nesl v úplně jiném duchu a stane se pár za mě velmi důležitých událostí, které bych shrnula asi jako že Rhaenyra konečně dostala, co chtěla. Incest, lest a závěrečná svatba to vše bylo naprosto perfektní a já měla konečně pocit, že ta tahanice o moc a trůn se konečně posunula o level výš než bylo dosud jen neustálé žvanění, obviňování a příležitostné strkanice. Škoda jen, že se těmto událostem nevěnovalo více času a pozornosti. Místo toho jsme byli svědky střemhlavého letu na můj vkus na divně vypadajícím drakovi z hlediska efektů a podobných prapodivných výtvorů na zeleném plátně. Škoda. I přes to konečně opět dobrá epizoda. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama