Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (88)

groz122 

všechny recenze uživatele

Tak po ukecaných 4 dílech, které se odehrávaly všechny na jednom nádvoří a v třech komnatách se konečně děj někam posouvá. Řekl bych, že je ale docela pozdě. Celý díl se opět jen kecá a i když se zde už pořádně rozjíždí tahání za politické nitky, tak mám pocit, že všechno tohle už jsme viděli v jiných seriálech uděláno lépe. Epizoda jako taková vyznívá velmi slušně. Ale objektivně jen díky pěkně natočenému konci. Prvních 40 minut je poměrně nudných. Snad se zbytek série tímto dílem nastartuje a začne konečně opravdový Tanec Draků. (na základě knižní předlohy se hlásím k Zeleným) ()

Hanysek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, já Ti nevim. Podle hodnocení na to koukají už jen zarytí fanoušci, protože mně to přijde pořád slabé. V komentářích čtu o komplikovaných intrikách, ale já tam pořád žádný nevnímám. Možná jen ty, co jsou čirý jako sklo a tím pádem mi to nepřijde jako intrika, ale prostě jako předvídatelný děj. Bitka dětí je udělaná výborně a následný napětí, kdy celý dvůr řeší, co bude, taky. Není to ale trochu málo. Z drzé, nespoutané, sexy Rhaenyry se definitivně stala ustrašená a místama zoufalá paní. A vysněný sex s Daemonem si evidentně moc neužila (aspoň tedy podle výrazu Emmy D'Arcy). Čubka královna Alicent se krále neustále a neúspěšně snaží poštvávat právě proti princezně. A tak blbě. To nemůže vymyslet něco komplikovanějšího a něco, co není tak okatý, aby se to dalo aspoň náznakem považovat za intriku? Daemon (aspoň, že nestárne a vypadá stejně, jako v prvním dílu :)) tady celý díl postává, usmívá se jako debílek a čeká, co se stane. Otto Hightower (taky nezestárl ani o rok) je najednou zase pobočníkem? Jako, já vím, že tamten (jako Strong) rezignoval a navíc ho upálili, ale to není v Západozemí nikdo jiný? Viserys už zapomněl, proč ho za pobočníka nechtěl? Docela blbost, ne? Celý díl je takovej jako vlažnej a v posledních třech minutách se najednou semele to, kolem čeho se tu krouží celých sedm epizod. A děje se to tak rychle, že si ani nestihnu říct: "Jo? Jako fakt? Už? Ty jo! No, tak asi jo! Tak to byl teda fofr!". Nicméně příprava na další díl dobrá, tak snad jen, aby to nebylo zase zklamání... Slabé 2*. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hádka všech přítomných rodů celý díl povýšila. Jasně se definovaly strany konfliktu, i když to nebylo žádné tajemství.  I samotný závěr se vydal zajímavou cestou. Přesto mi v seriálu chybí větší zápal, či spíše dopad konverzačních scén. Je to důsledek předem vyložených karet na stůl. Zásadní otázky, které měly tvořit páteř sváru a domněnek jsou již dávno odhaleny. Nedaří se pak budovat dostatečné napětí a scény postrádají kouzlo. Mám s tím problém celou sérii. Náprava může dorazit v druhé řadě. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mne tato epizoda má několik problémů a to hlavně zase tma jak v prdeli nebo v epizodě Long Night což sedí, ale i tak to nedokázalo tuto doboru epizodu shodit. Daemon ukazuje znovu svoje lidštější stránky, napětí mezi rody stoupá. Dětští herci jsou perfektní a celá jejich konfrontace je vynikající. Líbí se mi dialogy mezi Rhaenys a Corlysem ty jsou dobře napsané a diskuze o odkazu je skvělá. Alicent naprosto magnificentní a též její diskuze s Ottem. No a Valyrijská svatba a způsoby pohřbívání no to jsou ty worldbuildingové věci, které mi tak chyběli v posledních sezónách. Dobrý to seriál. ()

Ajfist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak na Hru o trůny to rozhodně kvalitou nemá. V seriálu se hodně žvaní a děj moc neodsýpá.  Není to taková pecka jako předchozí seriál, je to rozhodně méně propracované. Hra o trůny měla opravdu šťávu, byla tam akce i hromada intrik a konverzace spousta trikových scén a děj měl spád. Rod draka bohužel spoustu z Her o trůny postrádá. Je to spíše seriál pro děti co budou nadšené z draků což je vlastně jediné co vyžadovalo větší digitální triky, jinak je to třeba na nějakou akci dost slabé. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama