Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani lepšie, ani horšie ako jednička. Pasce sú celkom nápadité a z minula sa našťastie neopakujú. Riešenie záhad je samozrejme úplne mimo realitu, či už spôsobom pokladania hádaniek v rébuse alebo samotným časovým deadlineom, to by nevyriešil ani Sherlock. Je to krátke, postavy absolútne zameniteľné a bez charizmy, má to fajn zvraty a odfláknuté finále, až príliš okato otvárajúce dvere priamo dokorán pre nasledujúcu časť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když připlácnete hororu přístupnost pro děti, tedy PG 13, tak máte horor pro děti. A režisér i scenáristé se můžou snažit sebevíc, stejně je výsledek sterilní soft podívaná. Po dvou letech v kinech přistálo pokračování filmu, který v podstatě jede v zajetých kolejích svého předchůdce, též mládeži přístupného. To znamená, že na scénu se vrací stará známá přeživší dvojice Taylor Russell a Logan Lerman, kterým to spolu stále šlape. A na cestě na sebe navazujícími únikovými místnostmi je doprovodí ještě další čtyři přeživší, co se taktéž účastnili her dva roky zpátky, a nyní budou muset společně řešit více či méně složité rébusy. Tvůrci tentokrát nabízejí čtyři únikové místnosti/scenérie hrůzy: metro, banka, pláž, prostranství s kyselinovým deštěm. Každá ta místa jsou poměrně zajímavá, mnohdy originálně nápaditá svou složitostí, ovšem jakmile se celá sekvence nejrůznějších úloh, překážek, pastí a pastiček má dopracovat k nějakému úmrtí, je to tragédie. Veškerá úmrtí jsou až směšná svojí uhlazeností, korektností a nulovou drastičností. Považte sami, v sekvenci metro se to hraje na smrtící elektrické výboje, to může rozvášnit maximálně tak čtenáře detektivek a příznivce Agathy Christie, určitě ne hororové nadšence. A další smrtící scenérie nekončí o mnoho lépe. Je třeba zmínit zajímavě obsazenou Isabellu Fuhrman, která od dob Siroty dospěla ve vnadnou ženu. Ovšem celkově největším zabijákem hororového potenciálu se nakonec ukázal nevhodný přístupný rating, který prostě zážitek kazí. V každém případě pokračování stále stojí za zhlédnutí. Scenáristický tým z jedničky dostal posily, původní tandem se rozrostl na mírně obměněný kvartet. Režisér Adam Robitel u kormidla zůstal, dělal, co mohl, aby divák neusínal. Celkově je výsledek sterilní, moc napětí zrovna nevyvolal a překvapení (jako v jedničce) se už tentokráte nekonalo. 6/10 ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

A tak král Mínós, pověřil největšího Řeckého stavitele Daidalose, aby postavil labyrint, ze kterého nebude možnost uniknout a v samotném jeho středu, číhal napůl člověk a napůl býk. Zoey a Ben, v předchozím díle, unikli jen z jedné části labyrintu a teď je čeká, další část, asi takhle by se dal tenhle film popsat. Je fajn, že přestože Zoey a Ben fyzicky unikli, tak po psychcické stránce, tam sou stále uvězněný a tvůrci hry jim opět připomenou kam patří. Najednu stranu je fajn, že film má krátkou stopáž, ale na druhou stranu až na Zoey a Bena, ostatní postavy nedostanou skoro žádný prostor a přitom, mi veteráni z jiných her, byl idost sympatický a natodzdíl od předchozího dílu, tak víc spopracují a nejdou proti sobě. A co se týče různých místností a pastí v nich, tak ty první dvě sou takové průměrné, ale třetí a čtvrtá, sou fakt něco, sou docela děsivé a uniknout z nich neni úplná sranda. Ale opět krátká stopáž, takže v žádné místnosti to neni na dlouho a to je fakt škoda. Ale jinak je to jako předchozí film, je to napínavý, má to zajímavý vývoj, takže trojka snad bude příští rok a herci hrají svoje postavy na jedničku, jen by to chtělo jim dát prostor. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn alternativa k Saw a podobným žárovým projektům, měla napětí, silné postavy, dobré hádanky i pasti. Dvojka se snaží být samozřejmě velkolepější, ale vůbec se to nedaří. O postavy už nemáte strach, netrápí vás věčná otázka kdo, proč, jak a kde. Všechno víte, už Vám zbývá jen ta akce a pasti, které jsou nic moc, sice se tvůrci snaží, ale všechno mi přišlo o hodně víc umělé s né úplně nejsilnějším CGI. Postavy jsou ale zase fajn a past v bance je slušná. Sranda je, jak kvůli rozpočtu dobře vynechat past v letadle. Finále díky castingu postrádá jakýkoliv prvek překvapení. Druhý díl vysvětlil část věcí a dal další možnost pro pokračování, které už by mi přišlo ale hodně zbytečné. O mnoho slabší než jednička, ale i tak na jeden nedělní večer docela slušné.55%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Takový to když sedíte před obrazovkou, s nostalgií vzpomínáte na třeba takový Saw IV a je vám mizerně. Vezmete-li ale v potaz tu chronologii, kdy ze série Saw vznikl právě onen trend skutečných escape roomů (jedna z nejpekelnějších výzev měšťáckého lifestylu), který se následně vrátil zpátky do kin, akorát zredukovaný o makabrózní násilí a tu legrační moralistickou slupku, zjistíte, že jste se jako diváci vlastně taky ocitli v únikové místnosti, která před vás postavila úkol nepouštět se nutně do každé zjevně jen na profit orientované píčoviny jen proto, abyste si udrželi aktuální filmový přehled. To ale kristepane je fakt takovej problém sehnat herce, kteří když už neumí hrát, tak umí třeba alespoň běhat? Nebo scénáristy, kteří někdy byli u toho jak to vypadá když se baví dva lidé? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)

Reklama

Reklama