Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ústřední postavou romantické komedie Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská, která s blížící se čtyřicítkou zjišťuje, že velkou díru do světa už asi neudělá. Ztrácí angažmá v divadle, kde stejně hrála jen nevýznamné role. Po kariérním neúspěchu přichází i osobní – manžel jí začne podvádět a ani se to nijak moc nesnaží skrývat. S porážkou od života se ale Stela nemíní smířit a rozhodně se nevzdá bez boje. Zapřisáhne se, že si stůj co stůj najde někoho, před kým její manžel zbledne závistí. Zahájí tedy velkolepý konkurz na novou lásku. Začne se seznamovat, ale co schůzka, to výstřední a nepoužitelný nápadník a každé rande končí fiaskem. Najde nakonec Stela toho pravého? Nebo všichni pořádní muži už vymřeli? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

mira007 

všechny recenze uživatele

Český film Evy Toulové což je pokračovatelka filmových tradic a postupů guru Magnuska. Nějak to moc nepřekročilo stín dosavadních děl této režisérky, které stylem a cílením nejlépe padnou někam na Tv Barrandov vedle Doktorky Kellerové, Čechovi a spol. Přesto dám dvě hvězdy, protože se mi líbil ten námět zoufalé herečky obrážející castingy, aby pak ještě zoufaleji hledala lásku, aby to nandala svému bývalému manželovi. Krom solidního obsazení a pár světlejším zábavným momentům bodovala Tereza Němcová-Petrášková v hlavní roli. ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Kolik českých filmů je o tom, že tam zkrátka vystupuje zoufalý chlap nebo ženská ve středních letech, kteří se peleší se vším možným tak dlouho, dokud nenaleznou toho, kdo jim tedy možná nevyhovuje, ale ve výsledku postačí? Skoro každý první. Originalita nulová, příběh naprosto předvídatelný, postavy hloupé a otravné. Stačilo mi to jen poslouchat. A mimochodem, Němcová je na 36 let pořádně vyžilá - lidi zjevně neví, jak vypadá opravdu dobře vypadající třicetiletá žena. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Přemíra klitorisů v tvůrčím zázemí není na škodu. Každý divák ihned po chvilce pozná, že půjde o ryze ženský film a že na režijní sesli trůnila žena. Námět se víceméně zrodil v lůně Terezy Němcové-Petráškové, která dostala důvěru v titulní roli. Skutečnost, že je méně známou herečkou, se do jisté míry promítá i do role, jakou se prezentuje ve filmu. Coby málo úspěšná herečka Stela Nebeská obchází herecké castingy a doufá, že uloví dobrou roli. O kloudnou roli téměř nezavadí, navíc v soukromí se schyluje k rozvodu, ovšem každá herečka přece jen zažila malý dotek slávy, tudíž z korespondence svých příznivců začne vybírat své potenciální nápadníky, se kterými začne randit. A setkání s nimi se neobejde bez humorných humorů. Eskapády s nápadníky zabírají ve filmu poměrně větší prostor, a jelikož hlavní hrdinka používá cosi něco ve smyslu vnitřního monologu, tak film začne pozvolna aspirovat na jakousi inteligentní skoro komedii o nezávislé ženě. To ale autorkám tak úplně nestačí. Té své jízlivé důvtipnosti dají záhy vale, načež zbytek filmu obstará romantické jiskření mezi metrákovým buldozerem jménem Jan Řezníček a hlavní hrdinkou. Těžko říct, zda tohle Eva Toulová a spol. myslel úplně smrtelně vážně, důležité je, že romantická linie postrádá zajímavost a veškerý humor opadl. Víc se mně líbil nadhled, s jakým se neotřele pracovalo v epizodních konturách s nápadníky, potažmo s různorodými castingy. Okatě nastrčený product placement samozřejmě byl nutností. Film má své vtipné chvilky, neotřelý námět, sympatickou hrdinku, nelze však přejít slabou realizaci, potažmo neucelenou dramaturgii, a málo výrazné režijní vedení. 5/10 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Původně jsem o existenci toho ženského povzdechu Evy Toulové (vlastně ani o ní samotné – budu se na nějaký z jejich marných pokusů být filmařskou ještě podívat) neměl ani tušení. Narazil jsem omylem na televizní obrazovce a asi už vím, proč tomu bylo tak. Tohle fakt NE. Tereza Němcová-Petrášková, dejme tomu. Neokoukané tváře vždy potěší a nakonec se svojí osobností na roli „zoufalé herečky“ i docela hodí. Ale pak už je snad všechno špatně. Pomineme-li, že od první minuty vám je jasné, že tohle dílko nemá s filmařinou příliš společného, tak příběh nic, zápletka nic, romantika nic, humor nic,  catering nic, támhle nic a támhle taky nic. Uznávám, že za každým konáním stojí nějaké vynaložené úsilí, ale v tomto případě to byl opravdu pro.....ý čas. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná komedie, vše krásné a úžasné - pokud je vám tedy deset nebo jste nevyzrálá osobnost. Nerozumím tomu, že na prahu čtyřicítky (moje věková skupina) je někdo schopen uvažovat jako hlavní hrdinka (rande s někým, kdo mi před lety psal, bez jakéhokoliv písemného kontaktu v době moderní technologie). Taky nevěřím tomu, že by někdo v lodičkách lezl v lese po mezi a (jen) tiše trpěl a že smlouva na film, co se točí rok a možná tři (letí se na rok do Anglie, ale tři roky nesmí herečka otěhotnět???), se uzavře až v letadle, tedy napřed produkce koupí letenky, vše domluví a a pak teprve jen tak mimochodem dá herečce k podpisu smlouvu. Jediná vtipná scéna byla "zapaříme", ale jinak opravdu trapnost. Děj naprosto očekávatelný (často míhající se chápavý chlap kolem, jeho objímání se se sestrou, výměna mladšího modelu za ještě mladší, přání otce, aby byla dcera šťastná). A propagace značky obleků naprosto nevhodná a okatá - vlastně ne, je správně určena pro cílovou skupinu filmu (děti či nezralé osobnosti), my dospělí jsme pochopili dřív, kdo film sponzoroval, aniž by muselo být jméno značky vysloveno a zdůrazněna kvalita saka (na celý život)... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • „Za mě jde o nejkrásnější natáčení. Nikdy se mi nestalo, že by šlo něco tak hladce a všechno nám vycházelo jako tady,“ podotkla režisérka Eva Toulová. (SONY_)
  • Hneď v úvodnej scéne si môžete v odraze Steliných okuliarov všimnúť štáb. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama