Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (174)

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus kapánek dlouhé, ale díky dobré filmařině bratrů Russo-ových to šlo stále dokoukat. Patnáct, dvacet minut dolů by ale neuškodilo a to zejména proto, že když se rozhodnete film rozdělit na kapitoly a jedna je znatelně delší než druhá, výslednému dojmu to chtě nechtě ublíží. Nevím, co jsem vlastně čekal, ale nakonec jsem byl výsledným válečně-feťácko-psychologickým mišmašem překvapen, a o to víc, že to fungovalo na emoční i dramatické úrovni. Co je pro mě ale naprosto nečekané je výkon Hollanda a jeho úspěšný úprk z role Spideyho. Jasně, vypadá mladičce, ale dost mu to žeru a po Cherry a The Devil All The Time jsem zvědavý na jeho další počiny. Mimochodem lehkým plusovým bodem je i mluvená angličtina, které bylo hezky rozumět, což se mi bez titulků hodilo. Ale to je jen takový trapný flex, na který bohužel nikoho nesbalím. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Při prvním zhlédnutí (den premiéry) jsem měl velký problém s druhou polovinou, která se od té první velmi liší (první je novodobá Olověná vesta a druhá drama o feťácích), byla zdlouhavá a vyčerpávající. Teď (31.8.), po několika měsících, jsem se k tomuto snímku vrátil, páč jsem měl pocit, že jsem ho značně nedocenil. A byla to pravda! Momentálně nemám co vytknout, jen těch slow motion záběrů bylo trochu moc. Velmi silné drama, které mi v hlavě zůstane ještě dlouho. PS: Tomovi dejte za ten úžasnej výkon Oscara. ()

Reklama

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Film dvou polovin, zatímco v té první si Russoovci pohrávají s každou scénou, s každým záběrem, ať už prací s kamerou, s color gradingem, s hudbou či formátem, tak v té druhé se tento aspekt ku škodě, i když věřím že vědomě vytrácí. Od počátku film valí solidně kupředu, děj se hezky svižně posouvá a člověk se nestačí nudit, avšak od půle jde o pravý opak, děj se točí v kruhu a prokazuje jen malé posuny. Po pár minutách se režiséři odpoutají i od boření čtvrté stěny, které mi přišlo naprosto nevhodně, ale já obecně tuto filmařskou techniku příliš nevyznávám. Za zmínku určitě stojí i jednak zajímavý soundtrack, ale i práce s hudbou obecně, kdy občas originálním skladbám sekundují licencované tracky vážné hudby. Pochválit musím i Hollanda, který mi přišel naprosto přesvědčivý v každé poloze této vcelku emočně rozmanité postavy, moc tedy nechápu jeho opomenutí z oscarových nominací. Suma sumárum tedy šedý průměr, ale jak herec v hlavní roli, tak i režisérští bratři ukázali nemalý potenciál směrem do budoucna. 6/10 ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Není to coming of age, ani válečný, generační patrně taky ne, co to je ? Bizarní kočkopes bratří co po Avengers:End Game došli pocitu, že jsou králové světa. Chladný film prostý veškerých emocí koncipují div ne jako epos (s prologem o pěti kapitolách a epilogem) kterak opovrženíhodný white trash junkie k prozření přišel. Ale současná roztěkaná generace si v něm jistě něco najde. Možná vstoupí do armády nebo začne brát drogy, co já vím, záleží na tom co jí přijde víc cool. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Dost rozpačitý dojmy. Ty slowmotiony byli opravdu (hlavně v závěru) už vyloženě nasírací. Jinak jde v podstatě o docela vtipné i temné překvapení s hezkým koncem i po tom všem hejtu co to slíznulo. Možná díky tomu. A byť je Tom Holland bez charismatu, musím se jej tady zastat jako herce. Ano, scénář hází klacky pod nohy, ale ustál to s více než se ctí. Chtěl bych tohle vidět v rukou vhodnějších režisérů, kteří vědí co dělají a co chtějí. Škoda. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Reklama

Reklama