Reklama

Reklama

Kolo času - Série 1

(série)
Trailer 1

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Béčkové fantasy, které by si nezasloužilo tolik pozornosti, kdyby v žánru vznikaly smysluplné alternativy. Věřím, že Jordanova sága má co nabídnout (kdysi dávno jsem ji dokonce začal číst), ale tady je bohužel z většiny scén cítit nižší rozpočet a plytkost děje. Na to, že má první série dotaci osmi dílů se o fungování světa a zaříkávání dozvíme naprosté minimum, což je u fantasy prostě problém. Vzhledem k tomu, že žádná epizoda není vyloženě skvělá ani špatná, směřuje to spíše ke slabým 4* (3,5 průměrně), které však za celkový dojem dát nemůžu. Uvidíme, co přinese příští řada... ()

strachon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalý rozjezd, kdy kromě boje s trolloky celé první dva díly prakticky netušíme, o co jde nebo kam to směřuje, ale zato se pořád někam jede a povídáním se vysvětluje jakýsi historický kontext... Trapnost vyvrcholí v Shadar Logoth, což má za jediný smysl rozdělení skupiny. Až pak se ten děj trochu rozjede, ale (očekávaně) otevřený konec série je až překvapivě slabý. Dobrá je výprava a prostředí ve scénách zjevně natáčených v reálné přírodě, slabší už je to umělé prostředí. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma doslova šokujúco príjemne odrovnal svojou brutalitou, fantasy svetom a akčnosťou aaa potom to šlo dolu vodou. Seriál má svoje skvelé momenty a dokonca zopár zaujímavých postáv, ale drvivá väčšina ksichtov nezaujala ani sympatiami ani hereckými výkonmi. Škoda, toto mohol byť sleeper hit. ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lehce nadprůměrná fantasy... Příběh klasika... Světlo versus Temnota. Ale na nic si to nehraje a není to taková katastrofa jako Prsteny moci. Trolokové byli super a bylo jich málo. Obsazení Temného bylo divné a herec mi tam neseděl. Rosamunde Pike už po několikáté hraje lesbu a opět jí to jde dobře. Spíš ona měla být temná, svině  umí hrát ještě lépe. Uprostřed to celkem drhne a nic moc se tam neděje.... Finále bylo spíš příprava na 2. sérii, kterou určitě budu sledovat.... ()

Clear 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě naprosto pohltil a fascinoval, zhlédla jsem během velmi krátké doby všechny díly a ráda bych si pustila i znovu. Fantasy moc nesleduji, ale ráda jsem udělala výjimku. Od té doby, co jsem viděla, ráda sleduji i fanouškovská videa na youtube doplněná o hudební podklad. Napětí, efektnost, překvapivost děje (naštěstí jsem se vyhnula všem spoilerům), zajímavý alternativní svět. Asi ještě dlouho budu hledat seriál, který by mě tak oslovil. Moc se těším na pokračování. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy cikáni zadržují/zdržují bělokabátníky, jsou záběry ze skalních reliéfů u obce Želízy. (noT2)
  • Ve 40. minutě lze spatřit Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku. (unicorndeni)
  • Natáčelo se mj. v Dolském mlýně v Českém Švýcarsku. (unicorndeni)

Reklama

Reklama