Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 2
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (79)

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku bych dal za téma severské mytologie, které je opravdu velmi přitažlivé. Druhou za některé pěkné Norky. No a to je asi tak všechno. Jedná se o slátaninu pro náctileté, která trpí špatným scénářem, ubohými triky a žalostně malým množství akce. Navíc jsem alergický na potřebu cpát do každého seriálu pro mladé téma sexuální orientace a genderu. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jak to krásně začalo a probíhalo, tak to skončilo maximálně dementně a je fakt tristní, jak vyjebali s divákem. Kdyby David Alexander Sjøholt méně prostě jen stál a kurva čuměl, mohli se více věnovat příběhu a MOŽNÁ by se v závěru i něco stalo. Jako je to moc příjemné pojetí a původní znění je krásný, ale sakra, to neustálé zírání Davida mě k posrání iritovalo a absolutně nulový závěr vytočil. NIC ale opravdu NIC se nestalo a neuzavřelo. Snad bude druhá serie, kde bude méně zírání a více příběhu. ()

Reklama

fraktal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po shlédnutí posledního dílu třetí série zvedám hodnocení k maximu: Norové se zde fakt vytáhli a předvedli neuvěřitelně evropské kino (tedy civilní, dovnitř orientované drama zaměřené na emoční náboj postav). Celý dramatický oblouk včetně "vedlejších" postav i exteriérů je pošušňáníčkem ze zcela jiné planety než je klasický Hollywood! ()

Mallyyy 

všechny recenze uživatele

Docela nuda, moc se toho neděje. Hlavní herec byl hrozně nesympatický a čuměl jak puk pořád. Ostatní byli docela v pohodě jen ta rodina by se asi měla chovat trošku jinak, když jsou staří 3000 let. Nápad zajímavý, ale pokud bude 2 série, chce to jet trochu víc na akční scény, tady jich bylo minimálně a když už tak to byla otázka pár vteřin. Za 1. série víc jak 3* dát nemůžu. ()

triberpaddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když chcete natočit "wannabe fantasy béčko o obrech a bozích v moderním světe", ale máte nulový CGI budget a mizerný scénář, za který by se styděli i v 90. letech, měli byste se raději nechat utratit svým obvodním veterinářem. Ještě více celý dojem sráží mimořádně otravné schéma "hrdina má pravdu, nikdo mu nevěří a všichni jsou od začátku do posledního momentu proti němu", které je obvykle alespoň částečně umírněno závěrečným rozuzlením a zobrazením osudu všech hlavních postav, jenže v tomto případě oni důvtipní tvůrci zapomněli dotočit jakýkoliv závěr. Tohle mohl být osmdesátiminutový kýč a ne vleklá, zbytečně šestidílná série ničeho. Hvězdička za kladivo. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Dům rodiny Jutulových je skutečně umístěn ve městě Odda, avšak tvůrci seriálu jej záměrně digitálně upravili. Skutečná budova je místní hotel, má bílou fasádu a koncepčně by nezapadala do vizuálu Jutulových. (Van_Stajpen)
  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)

Reklama

Reklama