Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (79)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vypadá to dobře, nejen efekty, ale také scenériemi. Má to místy i nápad, naroubování na severskou mytologii je teď jaksi cool. Ale místy to strašně moc spadá do Twilightu, což nepomáhá. Ale alespoň to má nějak uzavřený konec. Samozřejmě Netflix, takže tak. --- 3,25* ()

Azurose 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohromné zklamání. Tvůrci se rozhodli zajímavě zkombinovat severskou mytologii a současné dění, avšak zde narazili na řadu problémů. Seriál je jako celek rámcově funkční, avšak jednotlivé prvky nedávají smysl a nejsou promyšlené. Postavy zajímavé, ale ne dobře napsané. Vizuál je okouzlující, ve druhé sérii propracovanější díky vyššímu rozpočtu. Je to taková jednohubka na jedno odpoledne. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nápad je to rozhodně zajímavý, jen to možná chtělo ubrat na středoškolské romanci a přidat na mytologii. Třeba taková rodina obrů klidně mohla dostat více prostoru, vůbec když v jejím čele stojí Vidar, zřejmě nejzajímavější a především typově velmi dobře obsazená postava. U hlavního hrdiny mi též přišlo podstatně zajímavější hledání svého "nového" já a házení kladivem, než vztahové neúspěchy ve škole. Mýtickou atmosféru to i díky okolní krajině a kameře ale rozhodně nepostrádá. 60% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

@Lunado to vystihl dobře s označením "komorní". Je to velmi zvláštní atmosféra, interakce mezi lidmi též jiná než u klasického amerického seriálu a to je možná důvod, proč se to mnoha lidem nelíbí. Nejsou na to zvyklí. Tak, jak Američan nebude chápat Pelíšky, tak ho moc nebude bavit Ragnarok. Za mě plusové body jak v ozvučení, tak i hereckými výkony. Příběh byl na mě trochu zbytečně "enviromentální", protože to teď "frčí", vadilo mi to o to víc. A určité mínus je pár scén, které prostě nedávaly logiku v jinak vcelku pěkně poskládaném příběhu. Řekněme jen, že kdybych v sobě našel nadpřirozené schopnosti a někomu o tom řekl, kdo bude jen tak kroutit hlavou, že jsem pako, tak mu asi ukážu nějaký důkaz. Ne, že ho nechám přemýšlet o mé narůstající psychické poruše... Budu velmi rád za pokračování. All Hail Lynet 68 % ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neslyšel horší dialogy a neviděl tak hloupé chování postav. Hlavní hrdina mi ke konci totálně lezl spíš na nervy, než abych mu nějakým způsobem fandil. A konec to byl totální hřebíček do rakve ... Který mi donutil položit otázku: " Vážně jsem strávil 5 hodin, aby to vyústilo v tohle prázdné nic?" 4/10 ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)
  • Podle mytologie může mjolnir používat pouze Thor a jeho syn Magne. (Nautilus06)
  • Dům rodiny Jutulových je skutečně umístěn ve městě Odda, avšak tvůrci seriálu jej záměrně digitálně upravili. Skutečná budova je místní hotel, má bílou fasádu a koncepčně by nezapadala do vizuálu Jutulových. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno