Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 2
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (79)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Prvotnou motiváciou mrknúť sa aspoň na prvý diel Ragnarok bol " Magnus", ktorého som zahliadla v upútavke. Potom sa tam zjavila ešte aj "Sonja" a ten Evin fešák, ktorého meno si už nepamätám. Lenže okrem toho, že ma tieto známe tváre zo Skamu potešili, ono chytil ma aj ten príbeh. Ja rozhodne nemôžem povedať, žeby to bol premrhaný čas. Príbeh na spôsob Good Omens bol síce vážny a seversky málovravný a ponurí, ale tento štýl mám rada. No hej, záver mohol byť možno viac "epic". Tak ale je to Nórska produkcia nie americká a hlavne tak ako povedala teta v závere toto, bol len začiatok....len teda dúfam, že budú pokračovať, zostalo tam veľa nedopovedaného a nevyužitého. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jak to krásně začalo a probíhalo, tak to skončilo maximálně dementně a je fakt tristní, jak vyjebali s divákem. Kdyby David Alexander Sjøholt méně prostě jen stál a kurva čuměl, mohli se více věnovat příběhu a MOŽNÁ by se v závěru i něco stalo. Jako je to moc příjemné pojetí a původní znění je krásný, ale sakra, to neustálé zírání Davida mě k posrání iritovalo a absolutně nulový závěr vytočil. NIC ale opravdu NIC se nestalo a neuzavřelo. Snad bude druhá serie, kde bude méně zírání a více příběhu. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Seriál vyčnívá skloubením legendy (o válce severských bohů s obry) se současnou dobou. Motivem dění je znečištění vody , které řeší středoškoláci norského městečka (variace na Gretu?!). Vše přitom zůstává v rovině klasických vzorců chování a "kouzla" jsou spíše doplňkem životních postojů všech zúčastněných. Z rozjezdu je nutné si na to zvyknout, že se tady nehraje na superhrdinství od začátku do konce,ale že jde o uvědomění si,co chci dělat a přitom se řeší věčný boj dobra se zlem. V rámci stylizace i tento seriál zachovává spíše temnější a plíží vou atmosféru ala severské thrillery,ale nic nepřehání a nechybí pohledné záběry okolní krajiny. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě velmi baví ono hledání hrdiny v sebe sama a stavba příběhu na severské mytologii, ale s každým dalším dílem je to více socioekologické drama, které se víc a víc vzdaluje původnímu záměru, takže pochopitelně ztrácí na půvabu a zajímavosti. Jasně, ekologie se řeší a jsem sám velmi přírodní člověk, ale byl jsem nalákán na severskou mytologii a pak, skoro až násilně, vtlačen do jiného tématu a tak velmi zklamán. Doufám, že konec nebyl konec a bude další série, jinak by to byl opravdu propadák. Edit: mám za sebou poslední sérii a jsem velmi zklamán, poslední díl to zabil úplně. ()

fraktal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po shlédnutí posledního dílu třetí série zvedám hodnocení k maximu: Norové se zde fakt vytáhli a předvedli neuvěřitelně evropské kino (tedy civilní, dovnitř orientované drama zaměřené na emoční náboj postav). Celý dramatický oblouk včetně "vedlejších" postav i exteriérů je pošušňáníčkem ze zcela jiné planety než je klasický Hollywood! ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Podle mytologie může mjolnir používat pouze Thor a jeho syn Magne. (Nautilus06)
  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)
  • V epizodě Magne (David Stakston) přivolá mjolnir do ruky, ale podle mytologie k tomu potřebuje rukavici. Toto si tvůrci vypůjčili z Marvelu. (Nautilus06)

Reklama

Reklama