Reklama

Reklama

Tenkrát v ráji

  • Slovensko Vtedy v raji (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film na motivy stejnojmenného románu spisovatele a scenáristy Josefa Urbana vypráví o osudové lásce, nezlomném přátelství a vztazích českých a německých horolezců, do kterých osudově zasáhla těžká válečná doba Protektorátu. Legendární, mýty opředený a ve své době nejlepší český horolezec Josef Smítka odmítl nastoupit k totálnímu nasazení v Říši a několik let se před německými úřady a gestapem skrýval ve skalním městě Hruboskalska, podporován kamarády z řad českých a německých horolezců. Joska na své cestě za svobodou překročil hranice možností nejen ve skalách, ale i v životě. Stal se legendou pro svůj nezlomný postoj k partě kamarádů, k vysněné ženě. Nikdy se nesklonil před okupační mocí. (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

buď jsem viděla nějakou zkrácenou verzi, a nebo je uvedený trailer na jiný film. až na budaře hrají všichni děsně (a nejhorší je ta trapná úvodní dvojice která dabuje hůř než herci na audioknihu) a celý zbytek filmu se dá shrnout větou: "kampak kráčíš? nekráčím, normálně jdu...." jestliže jste navíc viděli v nedávné době anthropoid, je smrt ještě intenzivnější ()

grejfurt 

všechny recenze uživatele

Po pravdě nechápu, jak se s takovým hereckým arzenálem dá vyrobit blbý film. A to vám tedy chci napsat, že na Vávru Hradílka, jako na možného herce jsem myslel, když jsem ho viděl při komentování sportovních akcí. On to má ten talent "v paži i v hlavě". Co se tam stalo, to tedy netuším! A proč se to stalo, to už vůbec ne! Takže jednu za ten nápad obsadit Vávru Hradílka! ()

Reklama

panMartin 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem proč byl vůbec natočen tento film. Asi protože to bylo podle skutečné události a někdo měl zájem, aby to bylo zveřejněno. Úplně zbytečně... Budař dobrý,ale jinak vše špatně včetně hlavní postavy,obsazení Vavřince opravdu nechápu. Ještě kromě nahoty Vica Kerekes lze ještě ocenit pouze krásné záběry přírody Tater, Českého ráje a Adršpašsko Teplických skal. Emotivní zážitek z filmu nemám žádný a to bych u takovéhoto tématu čekal. Toto prostě není český film do kin!! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nabízelo se postavení filmového pomníku této legendární postavě Skaláku. Už knižní předloha se mi zdála dost vycucaná z prstu, ale stále jsem si říkal, že by to mohl být pěkný film. Zejména když se k tomu připojí úchvatné exteriéry zdejších skal. Ale výsledek je nakonec někde úplně jinde. Scénář je značně křečovitý, vyprávění útržkovité a nesouvislé. Vlastně jen pár nezajímavých střípků poslepovaných do jakéhosi celku. Nedovedl bych z filmu pochopit, co vlastně bylo mezi ústřední dvojicí. I v knize je lépe popsán rozporuplný vztah Josky k jeho bývalému německému kamarádovi. Příběh se jinak hodnotí, když ho znám z knižní předlohy a z četných vzpomínek horolezců, kteří Josku osobně znali. Snad proto dávám tři hvězdičky, i když cítím, že je to spíše na dvě. I ty skály šly lépe natočit. 3- ()

bobiša 

všechny recenze uživatele

Opravdu opět zas jednou zabité slibné téma,příroda je to jediné co nezklamalo,Budař také dobrý,ale jinak vše špatně včetně hlavní postavy,obsazení Vavřince opravdu nechápu a Josef Smítka podle filmu vyznívá spíše jako zbabělec než hrdina,takže historická fakta opět dost překroucená,což je zde opravdu na škodu.Počáteční a závěrečná scéna úplně zbytečná.Emotivní zážitek z filmu nemám žádný a to bych u takovéhoto tématu čekala.Pěkná byla hudba.Škoda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal vo Vysokých Tatrách. (BathoryMan)
  • Automobil rodiny Friedelových nemá v žádném ze záběrů přední tabulku s poznávací značkou, což by v době Protektorátu bezpochyby nebylo tolerováno. (Martin_L)
  • Vlasta Štáflová ve skutečnosti zahynula 14.2.1945 spolu se svým manželem při spojeneckém náletu na Prahu. (krubi)

Reklama

Reklama