Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Díky karanténě můžu dokoukávat a rozkoukávat věci co jsem měl v plánu a Zámek a klíč byla jedna z nich. Seriál má sympatické herce a je to takové spíše fantasy než horor a jelikož jsem komiks nečetl jen o něm vím tak mě seriál i v celku bavil. A komiks si určitě doženu. Deset dílů uteče protože jeden mám v průměru 45 minut. Zápletka je docela zajímavá a klíče dávají velký prostor i samotnému divákovi. Několikrát jsem se přistihl jak přemýšlím co bych s daným klíčem udělal já. Efekty a kamera super a co se mi líbilo bylo, že asi až v po půlce série jsem to celý prokoukl, že to nebylo hned. Příjemný seriál s jasným koncem, který nechává otevřené rovnou vrata pro druhou sérii. 75% ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbina pro děti. Dům je naprosto úžasný, mohla by z toho být atmosferická pecka, ale chtělo by to úplně jiný příběh. Drama to není, horor to není, napětí to nemá, je to prostě báchorka pro děti zhruba do dvanácti let. Kdo Zámek a klíč srovnává s The Haunting of Hill House, není asi zrovna při smyslech. Sorry, tohle fakt pro dospělého diváka není ( a to mám některé tajemné pohádky ráda, tohle už bylo ovšem moc a bez přesahu, který by mohl oslovit starší věkovou skupinu). Přesvědčte se sami. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Z drsné předlohy dětský blábol aneb děkuji Netflixu za další zmrvenou dokonalost. EDIT: Se sledováním končím v polovině druhé série. Vadí mi záporačka, vadí mi neobarvené vlasy, vadí mi úpravy děje a vadí mi mixování knih. Komiksy jsem přečetla jedním dechem a tohle je jejich zneuctění. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Já, jako člověk původním komiksem nepolíben, hodnotím první řadu tohoto seriálu velmi kladně. Sympatické obsazení, vcelku poutavý příběh, pár lekaček se našlo. Ale i tak tomu něco chybělo. Trochu to celou dobu zapadalo do rodinné podívané, skoro až pro dětské diváky, což je rozhodně škoda. Z celého domu a klíčů by se dalo vytřískat více, ale jak jsem psal už, neznám předlohu. Tak jako tak, spokojenost. Konec nepřekvapil, tak nějak jsem si myslel, že se to stane, přesto i tak skončil zajímavě. Těším se na další sérii. 2. série - 60 % Více méně natahovaná kaše. Až do posledního dílu se skoro nic neděje a mám pocit, že samotní tvůrci nevěděli, jakým směrem se vydat. Hledání klíčů ubylo, akce také a jakmile přijde kýčené finále, tak je vidět menší rozpočet.  A křídla tomu dodala nádech béčkovosti. 3. série - 50 % Bohužel to spadlo do béčkového zpracování. Stalo s to nezajímavým projektem, kde scénář nedává smysl, dialogy jsou úsměvné a příběh vás vůbec nezajímá. Škoda, první sérka mě chytla. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Na zmiešané odporučenie známych som musel vyskusat tento nový seriál od netflixu. A naozaj zámek a kľúč bol priemerný až podpriemerný seriál. Nepomohol ani dabing. Množstvo postáv a chaotických dejov, niekedy to bolo onicom niekedy zas dobré. Ale hudba bola viac než dobrá. Sú ale lepšie seriály s fantasy tematikou. Moc ma to na druhú sériu , ktorá zrejme bude, nenavnadilo. Ešte slabšie ako predošlí titáni. 2* ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama