Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prve cca styri diely boli pomerne neokukane a vnimal som ich aj ako rodinny film s fantasy prvkami. Potom som zial uz uplne vypadol z nastrocnej "cielovky" a slabe herectvo a scenar ma zacali iritovat kazdou dalsou epizodou viac a viac. Serial rozhodne odporucam mladsiemu alebo nenarocnemu publiku. Zaverecna epizoda prekombinuje pribeh co-to-da a je jasne, ze sa pocita s dalsou seriou. Tu vsak rozhodne vynecham, bola by to strata casu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Zámok a kľúč bol pre mňa sklamaním, nečítal som knižný predlohu a dej ma bohvieako neupútal, jedná sa skôr o fantasy pre kategóriu detí a mladých dospelých, ktorá však nedosahuje úroveň podstatne lepšie spracovaných iných fantasy príbehov pre túto generáciu. Tento seriál sa u mňa zaradí pravdepodobne medzi tie najslabšie v tomto roku, ale jeden nikdy nevie pretože Netflix dokáže zakaždým prekvapiť... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné fantasy osvieženie s rozumným scenárom, ktorý ani v jednej časti nenudil. Na druhú stranu je pravda, tak ako už niektorí podotkli, že niektoré scény si priam žiadali hororovo pritvrdiť. Rozhodne ale zaujímavý námet - čarovné kľúče, ktoré menia realitu a dokážu rôzne čáry máry. Páčilo sa mi aj to postupné odkrývanie kariet celého príbehu a vysvetľovanie jednotlivých dielikov mozaiky. Záver sa dal síce čakať, no ale asi bolo treba niečo vymyslieť do druhej série. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Tohle není další Stranger Things. Nesympatické a špatně zahrané postavy, které se do jedné chovají jako naprostí idioti. Měli tolik kouzelných propriet a využívali je naprosto nevhodným způsobem místo toho, aby hrdinové vyřídili hlavní zlo už ve druhém díle, na to jsem fakt neměl nervy. V polovině jsem seriál vzdal. PS: Hrozně tomu chyběl nadhled. Zámkovi bydlí v Klíčově a nikomu to nestálo za vtipnou hlášku. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)

Reklama

Reklama