Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo docela dobře, ale od cca šestého dílu (bohužel až do konce) se to změnilo v sérii frustrujících momentů. Scénáristé dali postavám spousty veletočů, aby všechny trumfy (resp. klíče) neustále bez větších problémů spadly do náruče záporákovi/záporačce. A závěrečný plot twist celkovou frustraci jen prohloubí. Zajímalo by mě, jestli lidem nevadí, když hlavní postavy nemají nejmenší šanci vyhrát sebemenší bitvu, natož válku. Jako film, nebo jako tak čtyřdílná minisérie by to mohlo být super. Ale na ploše deseti dílů to s divákem trochu moc vyjebává a nikdy vám nepřinese pocit zadostiučinění. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo. Tohle je jedno velké zklamání! Tak slušně rozjetý seriál... a tak šíleně zpackaný. Fakt mě o to víc zajímá předloha, protože přece nemůže být tak stupidní. Fakt mě nejvíc rozčiluje, jak tam nikdo nepřemýšlí. Hororová “logika” převládá od půlky série a fakt kazí všechno, co se do té doby povedlo. Jedno špatné rozhodnutí beru, ale tam je co nápad, to totální blbost. A ten konec? A co třeba ten strach? Ten jako už nikdo neřeší? Ach jo. Fakt jsem z toho smutná. ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Předlohu sice neznám, ale nějak nechápu, kdo přesně je cílovka tohohle seriálu. Občas mi to přijde dost teen zaměřené, skoro až takové pitomoučké a jindy, že je cílovka spíš pro dospělé. Jako třeba *spoiler* podřezání krku bruslí je vážně pro 13+ publikum? A těch příkladů by bylo víc... Námět nebyl špatný, ale občas to bylo tak zle uchopené, že se opravdu divím, že jsem dala obě série. Některé momenty jsem se bavila, ale jindy jsem si jen povzdechla nad nelogickým chováním hlavních postav. Dost rozpolcený seriál, další sérii si asi nechám ujít... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Zámok a kľúč bol pre mňa sklamaním, nečítal som knižný predlohu a dej ma bohvieako neupútal, jedná sa skôr o fantasy pre kategóriu detí a mladých dospelých, ktorá však nedosahuje úroveň podstatne lepšie spracovaných iných fantasy príbehov pre túto generáciu. Tento seriál sa u mňa zaradí pravdepodobne medzi tie najslabšie v tomto roku, ale jeden nikdy nevie pretože Netflix dokáže zakaždým prekvapiť... ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn, i když trochu nevyrovnaný seriál podle povedené komiksové předlohy Joe Hilla. Mísí se tu spousta žánrů, od fantasy přes rodinné drama až k hororu a celé to točí víc než deset režisérů. Tak si představte ten nesourodý guláš. Naštěstí příběh a nápad s klíči je natolik zajímavý a originální, že se seriál vyplatí shlédnout (což je pro leckoho jednodušší, než kupovat šestidílnou komiksovou sérii). Další plus je sympatický casting, kde se mi nejvíc líbila Emilia Jones. Co se týče zábavnosti a kvality, tak nejlépe se u mě zapsala druhá série, která byla opravdu napínavá, nejhůře naopak série třetí, která scénáristicky hodně pokulhávala a měla evidentně nejmenší rozpočet. Celkově je komiks samozřejmě lepší, ale i tak mohu zájemcům a fanouškům Joe Hilla seriál doporučit. Vyloženě mě nezklamal. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno