Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Bohužel, komiksová předloha je natolik dobrá, že adaptace šla dopředu do prohraného souboje. Přesto je velká škoda, že se Netflix rozhodl celou látku zaobalit do svého typického teen mystériozního hávu (komiks je mnohem dospělejší a temnější) a mimo fajn lokace a ještě víc fajn seriálový audiovizuál... nepřijít s ničím navíc. Ucházející herce sráží na kolena pitomý scénář, jenž se s komiksem rozchází ve větší míře, než je k užitku a atmosféra jde většinou do kopru při prvním nelogickém zachování postav - což prostě bolí. Štěští, že je zmíněná předloha tak dobrá a drží adaptaci relativně pohromadě. Škoda... tady bylo zaděláno na NEXT BIG THING a nestalo se. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého od Netflixu, čekal jsem to víc hororový, ale bavil jsem se, herci výborní, objevování klíčů a zjišťování jejich účinků parádní (obzvlášť otevírání myslí). Tak jen co mohu vytknout jsou o něco slabší závěrečné epizody a krátký finální souboj, ale zase si tvůrci úplným závěrem luxusně připravili půdu pro další sérii či série a za to tleskám. Plný počet nedám jen z intuice, že by další série mohla být ještě lepší. Silné 4* ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem psal u komentáře k první sérii - je to promarněný potenciál. Nápad výborný - zpracování podivné. První série spíše rodinný film, druhá už byla trošku temnější, ta se mi zamlouvala nejvíce, třetí byla špatná a suverénně nejhorší. Kdyby to celé bylo pojato více hororově, dospěle, tak OK. Tohle vesměs light zpracování pro děti je asi opravdu vhodné spíše pro děti, kterým se bude líbit blbnutí s klíči, nebudou řešit nelogické chování postav a to, co prostě řeší dospělí u filmů a seriálů. Detailní komentáře k jednotlivým sériím. Je to škoda, ten nápad s klíči by se dal tak ohromně využít a mohl z toho být pekelně dobrý seriál. Takže viděl jsem, budiž. Vyloženě ztráta času to nebyla, kromě třetí série, občas jsem se zasmál (hlavně v první sérii), nenudil se. Ale... 73% je dle mého nadhodnoceno. 60% by bylo odpovídajících. Howgh! ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ale mne sa tento seriál veľmi páčil. Sympatický herci , hlavne malý Boďák, predlohu som nečítal neviem ako sa to líši možno aj preto som sa tak bavil. Horor rozhodne nie skôr fantasy ale zase niekedy nejaká scéna prekvapí.Nápad je to skvelý a ten svet má veľa čo ponúknuť.Hudba a soundtrack skvelé.Aj napriek tomu, že seriál sa niektorými dielmi vôbec neposúval vpred tak mňa bavil a pozeralo sa nato naozaj dobre. Posledný diel prvých 20 minút skvelých ale snáď každému bolo jasné ako to naozaj je a zvyšok bola už len výplň čo je škoda. Zatiaľ si nechám poslednú piatu hviezdu a verím že po druhej sérke ju dám. Inak určo doporučujem. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Díky karanténě můžu dokoukávat a rozkoukávat věci co jsem měl v plánu a Zámek a klíč byla jedna z nich. Seriál má sympatické herce a je to takové spíše fantasy než horor a jelikož jsem komiks nečetl jen o něm vím tak mě seriál i v celku bavil. A komiks si určitě doženu. Deset dílů uteče protože jeden mám v průměru 45 minut. Zápletka je docela zajímavá a klíče dávají velký prostor i samotnému divákovi. Několikrát jsem se přistihl jak přemýšlím co bych s daným klíčem udělal já. Efekty a kamera super a co se mi líbilo bylo, že asi až v po půlce série jsem to celý prokoukl, že to nebylo hned. Příjemný seriál s jasným koncem, který nechává otevřené rovnou vrata pro druhou sérii. 75% ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama