Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (165)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série byla fajn, ale bohužel jsem měl velké mezer\ mezi díly a tak si nejsem některými věcmi jist a ani pořádně nevím, zda té zamotanosti na konci můžu něco vytknout. Napětí bylo ale fajn. Některé postavy mi teda dost nesedly a některé zápletky byly dost slabé, ale jako celek i jednotlivé díly jde o hodně koukatelný seriál. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Z drsné předlohy dětský blábol aneb děkuji Netflixu za další zmrvenou dokonalost. EDIT: Se sledováním končím v polovině druhé série. Vadí mi záporačka, vadí mi neobarvené vlasy, vadí mi úpravy děje a vadí mi mixování knih. Komiksy jsem přečetla jedním dechem a tohle je jejich zneuctění. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, hrátky s klíči baví, ale konec mě vyloženě nasral. Neurazilo, ale výrazně nenadchlo. Srovnání se Stranger Things vs. Letopisy Narnie na místě, ale protentokrát bych si vyloženě dal každý seriál/film zvlášť. Zkratkovité, uspěchané, a místy jsem měl pocit, že se chvílemi koukám na teen dramedy, abych za pár minut sledoval fantasy o klíčích. Bylo to zvláštní. Nejlíp hrál Bóďa, který postupem času dostával čím dál méně prostoru. Nina podivná, Tyler nesympatický, stejně tak jeho sestra Kinsley. Finta baví. Škoda, potenciál měly Klíče o mnoho větší, ale drtivě se vyčerpaly na začátku. Ke konci spíš nudily. 60% ()

Kienast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další trefa do černého od Netflixu, čekal jsem to víc hororový, ale bavil jsem se, herci výborní, objevování klíčů a zjišťování jejich účinků parádní (obzvlášť otevírání myslí). Tak jen co mohu vytknout jsou o něco slabší závěrečné epizody a krátký finální souboj, ale zase si tvůrci úplným závěrem luxusně připravili půdu pro další sérii či série a za to tleskám. Plný počet nedám jen z intuice, že by další série mohla být ještě lepší. Silné 4* ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

1. série: Začátek a objevování klíčů je super. Tady je vidět invence a hodnocení se blíží vrcholu. Postavy nejsou černobílé a psychologie každého je dobře rozkreslena. V druhé polovině se bohužel trochu vytrácí atmosféra neznáma a když jsou v posledních dílech doslovně vysvětlována všechna tajemství, z nichž většinu už divák odhalil o pár dílů dříve sám, je to trochu zbytečné. A konec už zavání kopírováním konce jakékoliv řady Stranger Things. I přesto je to nadprůměr a solidní 4hvězdičková zábava. 80% ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Novém Skotsku v Kanadě, konkrétně v městečku Lunenburg, a v Ontariu (v Hamiltonu, na Humber College Lakeshore Campus v Etobicoke a v Torontu – včetně Cinespace Film Studios). (noelcoward73)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama