Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (374)

PBLead 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem poprvé a naposled jako 6leté dítě a týden jsem z toho v dobrém slova smyslu nevyšel z úžasu. No a jak to tak bývá, věci, které se mi trochu líbily v dětství, považuju dnes za velmi dobré, a věci, které se mi líbily, považuju za vynikající (např. Sám doma, 6 medvědů s Cibulkou apod.). Takže ano, tenhle film je špatný a ne není to z mé strany trolling, ale jako 6letému fakanovi se mi to prostě líbilo, takže bych tomu tak ty 4 hvězdy asi dal. ;) P.S. Nezapomenutelná je ta scéna, když se jde Růžička junior vysrat do lesa. To se mi moc líbilo a smál jsem se tomu ještě týden. ;) ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený pokus, který sice nepostrádá humor, ale ten je často za hranicí vkusu. V tomto případě nemám ani výhrady proti těm, kteří to hodnotili jako odpad, nicméně za některé herecké výkony dávám 2*, protože ti herci snad ani nemohou za scénář a režii, i když je pravda, že mohli odmítnout hrát v takovém pochybném projektu. Zejména se divím Heleně Růžičkové, která excelovala v Troškově trilogii Slunce, seno… ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Tlustí Helena a Jirka Růžičkovi v porevoluční, extatické, ultra buranské, čecháčkovské, turistické frašce. Abyste rozuměli, Růžičkovi si hned po revoluci otevřeli videopůjčovnu v Nuslích. Jirka tam osobně sedával na dvou židlích a půjčoval kazety. Asi se celkem dařilo a pak někoho napadlo, že by se taky mohli na nějaký z těch kazet sami objevit. A tak si udělali výlet do Paříže, vzali s sebou kameru, Romana Skamene a bylo to... Vznikl jeden z totálně nejtrapnějších českých filmů, kterej má ale v sobě jistý kouzlo doby... podobně jako Slunce Seno Erotika... Trapný, trapný, špatný, špatný... (malý, blbý), ale naše... je v tom zachycen opravdu velký kus naší národní trapnosti... ()

Vančura odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to kdysi v telce, ale v podstatě jsem to kompletně zapomněl. Když jsem po letech pocítil bizarní touhu ten film vidět znovu - snad abych si potvrdil, zda je skutečně tak špatný, jak se o něm říká - ověřil jsem si, že je to skutečně strašná sračka - nevtipná scenáristická ubohost (už jenom ten dementní název!), s děsivě špatnými hereckými výkony a stupidním dějem, kde v podstatě nic nedává smysl, prostě neblahé dítě své doby. Navíc to je film, u jehož sledování má člověk skoro nutkání se stydět za to, že je Čech, protože to, jak jsme zde vykresleni, je prostě něco příšerného. Na druhou stranu, časy se změnily, a pohledem dnešní doby už ani nemám potřebu se do toho filmu nějak extrémně navážet nebo se mu, respektive té jeho amatérské upachtěnosti, nějak vysmívat, spíš mi bylo těch lidí co v tom hráli líto, většina z nich už je stejně buď po smrti, nebo v pokročilém věku, takže proč se vlamovat do otevřených dveří a plýtvat energií na tak zbytečné bitvy. Myslím, že to nejlepší, co by si ten filmový devadesátkový hřích zasloužil, by bylo milosrdné zapomnění - o to víc mě překvapilo, že film má ve své nabídce Voyo, a že jsem zde narazil na názory několika lidí, kteří ten film mají rádi, takže se Fialky budou v diváckém povědomí zřejmě ještě držet dlouho. Hranice filmového nevkusu některých lidí jsou podle všeho skutečně bezbřehé. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Trhala fialky dynamitem je dalsi priklad toho,aky odpor je v dnesnej dobe voci ceskej a slovenskej tvorbe,okamzite sa to hemzi odpadmi,ale s tym sa neda nic robit,ceske komedie maju nieco do seba a Helena Ruzickova taktiez,opat exceluje a jej hlasky nemaju chybu,klobuk dole pred nou,pozdravujem ju tam hore...:⁠-⁠) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Pohřební auto, které se objevuje v průběhu celého filmu, patřilo pohřební službě v Berouně. Po havárii a několikaletém odstavení bylo v roce 2007 sešrotováno. (Stejšn)
  • Filmování probíhalo v Paříži, Rakovníku, Praze, Brně a na hradě Špilberk. Natáčelo se také ve vinných sklepech v Petrově a na zámku Koloděje. (M.B)

Reklama

Reklama