Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny ztřeštěné podívané je početná rodina Karafiátových, která se v nastupujících tržních podmínkách rozhodne zanechat dosavadního způsobu obživy (kradení smutečních věnců a jejich přetváření v umně vázané kytice) a začít podnikat. Světlo světa tak spatří svérázná cestovní kancelář Český ráj, postavená na geniálním nápadu nevozit chudé české turisty do zahraničí, ale naopak, bohaté cizince do Čech. Díky svérázné reklamní kampani se skutečně podaří v Paříži obsadit autobus pestrou směsicí Francouzů a vyrazit. Tím však podnikatelské starosti Karafiátových teprve začínají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

HawkeyP odpad!

všechny recenze uživatele

Existují dvě kategorie vyloženě špatných filmů. Ty, které jsou v kině nesnesitelné, ale v televizi se dají přežít a u některých se člověk i pár vteřin pobaví. No, a pak jsou ty druhé, které jsou nestravitelné i v televizní podobě a jejich sledování představuje fyzické i psychické utrpení; což je případ i této zpatlaniny a zločinu proti kinematografii. Doporučuji všem, kteří nevěří, že existuje něco horšího, než je Kameňák. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé, jak se zdá. Jedná se o lehký ztravitelný humor. Ovšem divák to nesmí brát smrtelně vážně. Je to natočeno celkem s dosti velkou nadsázkou a i milou naivitou. To jsou důvody, proč jako hodnotící měním trochu svůj metr. Samozřejmě, že mé hodnocení je také hlavně za Helenu. Navzdory tomuto nepříliš vydařenému filmu jsem přesvědčen, že Paní Růžičková zůstala vždy charakterově silnou a srdečnou osobou. Bohužel se, zejména coby herečka, stala obětí své porevoluční doby. ()

Reklama

Haggy odpad!

všechny recenze uživatele

Po prohýřené noci plné alkoholických nápojů jsme s kamarádem chytli sebepoškozovací náladu a napadlo nás, že si zavzpomínáme na tento film, který jsme oba neviděli slušnou řádku let. Co k tomuto ještě říct? Je to prapodivná slátanina bez hlavy a paty. "Vtipy" jsou šíleně trapné, až nezvládnutelné a herci, kteří jinak v ostatních filmech excelují jsou tady jak dřeva. Tohle je fakt divný kousek naší kinematografie. Nedovedu si představit, co se lidem, kteří na tomto filmu pracovali muselo honit hlavou, že toto nakonec opravdu vytvořili a poslali to ven. ()

amirgal odpad!

všechny recenze uživatele

Euforie porevolučního plavby do velkého světa aneb "Češi rozhodně mají, co nabídnout", frenetická oslava lidové bodrosti a české vyčůranosti. Nezamýšlená dokumentární hodnota ukazuje část české společnosti ve fázi porevoluční manie - zamýšlený přínos v komediálním žánru bohužel pouze poukazuje, a to na hereckou devalvaci a koncentrovanou tvůrčí debilitu (možná také bipolární emoční poruchu tvůrců v manické fázi, kdy dochází mimo jiné ke ztrátě soudnosti). ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů naší kinematografie a příklad naivního zlatokopectví soukromého producenta. Trapnost v něm obsažená má neskutečnou razanci. Doklad, že ti z filmařské branže, kdo v dávné minulosti pod dojmem zkušeností z první republiky usilovali o znárodnění filmového průmyslu s poukazem na nepatrný rozsah našeho trhu, měli v mnohém pravdu...Celkový dojem - někdy i nula od nuly pojde. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu má krátkou repliku také jeho producent, kontroverzní brněnský podnikatel Rudolf Hošna, který nakonec skončil ve vězení. (Scott67)
  • Pohřební auto, které se objevuje v průběhu celého filmu, patřilo pohřební službě v Berouně. Po havárii a několikaletém odstavení bylo v roce 2007 sešrotováno. (Stejšn)
  • Film navštívilo v kinech 736 221 diváků a vydělal 12 220 454 Kč. (Pumiiix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno