Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (170)

Nach 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je to dobrá hudební komedie, která ale ovšem stojí na zcela zbytečných a dnes již zábavu spíše kazících klišé typu zamkl jsem se v bytě a musím jít přes sousedku, která má žárlivého manžela. Tyto žárlivé nitky příběh provázející jsou pro tuto komedii naprosto zbytečné a celkový dojem kazí. Nicméně linka se strachem baví dodnes. 65% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Po Jáchymovi asi nej Sobotův film. Jeho kreace a přeřeky jsou prostě skvělé. V tomto je prostě nenapodobitelný a je škoda, že se projevil v tak málo filmech. I tento snímek splňuje mou normu pro oddech, až na ty písničky, ty ve filmu moc nemusím. Přesto jsem film viděl mnohokrát a doufám, že ještě uvidím. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Texty písní jsou tak pekelně pitomé a kýční, že je nespasí solidní hudba, ani zpěv HV. Bohužel je jimi prodchnut celý film. Ale ani bez jich není JHNAB žádná pecka. Humor občas zůstává jakoby napůl cesty mezi Svěrákem a typicky socialistickou tvorbou té doby. Což není ostrá kritika, protože pořád jde o lepší komedii, než je většina současných nevtipností. Ono s takovým obsazením, vysloveně špatný film ani udělat nešlo. Ovšem ve srovnání s geniálním Jáchymem, kterému se divák neubrání, jde o poněkud matný kousek. ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

komik Luděk Sobota mi přišel jako taková částečná napodobenina Pierra Richarda, taková ta milá roztržitost, ale jinak von má ještě to svoje mumlání a skoro koktání a pak všelijaký náhody a smůly kolem, no, nevim, je to taková milá komedie..francouzský inspirace tam jsou znát..Vondráčková působí ještě tak mile a přívětivě...no a zas až taková sranda to není.......no.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že většina účinkujících herců a Hulena Čuráčková účinkují zásadně v podřadnějších a kvalitativně mnohem horších kouscích, lze tento pokus o muzikálovou komedii považovat za víceméně povedený. Ve skutečnosti je to ale strašlivé padílo, kterým se soudruzi snažili ukázat, že hvězdy jsou jen lidé a hvězdy, jak je to jejich řemeslo náročné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Současný Mezinárodní hudební festival Český Krumlov byl založen až v roce 1992. (NinadeL)
  • Ve scéně, kdy Petr Nárožný řídí lokomotivu, se nejedná o žádný podvod, ale on skutečně řídil. Jelikož tam bylo strašně málo místa, tak topič i strojvůdce vystoupili a řekli mu co a jak . Štábu se to moc nelíbilo (báli se), ale nic jiného jim nezbylo. (cariada)

Reklama

Reklama