Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (172)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Hudební komedie, která má celkem dobrý námět, ale je ušitá hodně horkou jehlou. Sobota je tady ve formě srovnatelné s Jáchymem, scénář nicméně o pár tříd zaostává, autoři si zřejmě mysleli, že bude stačit, když tam nacpou pár známých tváří. Hudební vložky jsou v podstatě tragické. Třetí hvězdičku jsem dal víceméně pouze za závěrečnou scénu s požárem, která mi přišla celkem zábavná. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Rok 1977 byl na rozmanitost a množství výborných českých komedií neuvěřitelně úrodný: Adéla ještě nevečeřela, Zítra vstanu a opařím se čajem, Což takhle dát si špenát, Ať žijí duchové, Jak vytrhnout velrybě stoličku... Jen ho nechte, ať se bojí, hudební komedie Šimkovy části divadla Semafor, je jen kousek pod nejlepšími, ale i tak, 90% jí patří. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Sobotu nesnáším a je to hlavně od těch dob jeho jéhehe ehehe debilů ze sedmdesátejch. Tehdy to táhli v divadle s Nárožným a Šimkem, tak se jistě nabídlo protáhnout je filmem. K tomu fešná Helenka, pár písní o ničem a máme tu krásný normalizační film (pardon komedii) , u kterého si pracují oddychnou. Samozřejmě se na to dívat dá, ale nějaký hlubší zážitek od filmu nečekejte. Je to taková konzerva z té doby. Dvě Matonky bez příchuti. * * * ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Název měl být spíše varovným apelem pro případné diváky. Luděk Sobota za časů slávy, ale už tehdy poznal, že jeho slavná role byla rolí jedinou a v nejlepším už jen opakovanou. Jinak totální pásovka sedmdesátých let -> umělecký přínos je nula, sázka na známé tváře a k tomu za zenitem dělající režisér. Touhu natočit skutečně poctivou komedii bych nevylučoval, ale je prázdná. Buď jak buď: Byť průměrná komedie, pro Sobotu v dalších letech už pouhá labutí píseň. ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Ceska hudebni komedie rezisera L.Rychmana, vypravejici o mladem nesmelem a neprubojnem hudebnim skladateli a o trampotach na ceste za pisnickami.Hrdina se nahodnymi a pak i zamerne organizovanymi zapletkami dostava do situace , ze sve pisnicky sklada vzdy po proziti nejakeho soku. Ale jednou se toto "sokovani " prezenea pak maji vsichni kolem co delat, aby vyvazli se zdravou kuzi. Filmovy tyden ! 1977. Nelibilo se mi. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně, kdy Petr Nárožný řídí lokomotivu, se nejedná o žádný podvod, ale on skutečně řídil. Jelikož tam bylo strašně málo místa, tak topič i strojvůdce vystoupili a řekli mu co a jak . Štábu se to moc nelíbilo (báli se), ale nic jiného jim nezbylo. (cariada)
  • Skutečné Divadélko v suterénu existovalo v letech 1962/1964 v pražských Dejvicích. (NinadeL)
  • Slávek Šimek se velmi bránil hrát ve filmu. Že není herec a že má rád svůj klid atd. Až ho pak přemluvili kolegové Nárožný a Sobota, aby prý měli aspoň vzpomínku, že spolu dělali. A tak souhlasil. (cariada)

Reklama

Reklama