Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (204)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivá Rebecca Hall v roli paranoidní manželky, která po smrti manžela pátrá po okolí a postupně zjišťuje záhadné okolnosti jeho sebevraždy, je asi jediná věc, která stojí ve filmu za zmínku. Trailer lákal na plnohodnotný, mrazivý a bezútěšný horor říznutý s poctivou duchařinou, ale výsledek je diametrálně odlišný. Víc než horor je to spíše drama o vnitřních pocitech po ztrátě blízkého a následném vyrovnání se se skutečností, které žánr horor bere úspěšně oklikou (pokud nepočítám 2 zvukové lekačky v průběhu a "bubu" hudbu) až do posledních 20 minut, ve kterých se snaží hodně nepovedeně zakomponovat jakéhosi "démona". Taková nepřesvědčivá napůl drama, napůl horor slátanina, která sama moc neví, čím chce být, a výsledek působí hodně rozpačitě až nejistě. Trailer byl jednoznačně lepší než film, a to je hodně špatná vizitka... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nezapĺňaj prázdnotu temnotou.“ Spočiatku veľmi dobré. Povedal by som síce, že také... hm... klasické. Ale inak skutočne plnokrvná atmosféra, príjemne pomalé tempo, inteligentné scény (pokec s mamou nezodpovedného žiaka) a sympatické (pokec s kamošmi pri pive, chápavý sused). A samozrejme parádna výprava husto zalesnenej oblasti s jazerom, kde sa iba kde-tu nachádzajú v húštine roztrúsené, rafinovane schované domy, v ktorých možno niekto býva a možno v nich žije len temnota. Akonáhle sa ale začne zamotaný scenár rozlietať, prestávate sa baviť. Od Davida Brucknera sa mi oveľa viac páčil Rituál (podľa knihy Adama Nevilla). ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem chtěl jít do kina bohudík to dávaly pouze ve čtvrtek kdy jsem byl v práci. Beth přišla o manžela (vyjel si na loďce na jezero a zastřelil se) a snaží se s tím vyrovnat mezitím v domě kde žil se zapíná z ničeho nic rádio nachází tam šlápoty (myšleno stopy)  a má vidiny o mrtvých ženách. Pak zjistí, že někde byla tam na někoho narazila a on po ní jde (nebudu to dále spoilerovat). 3/4 filmu je totální nuda o ničem nemá to ani jednu lekačku a jediné co jde pochválit je atmosféra a hlavní herečka.   40 procent a i to jsem hodný pusťte si radši Neviditelného nebo No One Gets Alive . ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět filmu vypadal docela slibně, přesto jsem měl prvních čtyřicet minut obrovské nutkání, spáchat taky sebevraždu. Málem jsem se totiž unudil k smrti. Něco tak nezáživného, jsem už hodně dlouho neviděl. Navíc mi hlavní hrdinka byla zpočátku dost nesympatická. Rebecca Hall sice nepředvedla špatný výkon, ale charakteristika její postavy mi byla krajně odpudivá. Pořád jsem si říkal, jestli jí z toho chlastu (a že si dávala řádně do nosu) totálně nejeblo a celé se to bude točit jenom okolo její fantasmagorie.    V dnešní době už totiž vrzání podlahy, záhadné zvuky, nebo rádio co se samo pouští moc lidí opravdu nevyděsí. Leda tak ty, co se poserou i z toho, že slyší v noci šumění stromů. Potom se ale konečně daly věci do pohybu a bylo cítit, že se zlepšila i samotná atmosféra. Postupně začala vyplouvat napovrch všechna manželova tajemství a já se těšil na slavné finále. Řádění entity v domě a ukázka vražd mladých žen beru za zřejmě nejlepší a nesilnější moment (pasáž) celého filmu. Bohužel samotné finále už moc ne. Závěr mě opět dost zklamal.    Já si nemůžu pomoci, ale tenhle film měl určitě navíc. Potenciál zůstal nevyužitý, je tu spousta hluchých – slabých míst a rozhodně by bylo lepší, kdyby celková stopáž byla osekaná tak o dvacet minut. Takhle jsem z toho dostal jen hodně průměrnou záležitost, kterou už víckrát vidět nepotřebuju. Takže v tomto případě nemohu jinak, ale nedám tomu ani průměrné ohodnocení. Protože zápory převažují nad pozitivními prvky, kterých tu bylo jako šafránu. 40% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající psychologický horor, který popravdě stojí na ramenou Rebeccy Hall, kterou svou expresivní tváří dokáže z každé scény udělat děsivou emocionální podívanou. Film začne jako klasická duchařina, ale postupně se to mění ve studii zármutku a narušené psychiky. Nejlepší je, že až do konce nevíte, jestli to není vše jen výplod zkroušené mysli hlavní postavy. Extrémně skvělá práce se zvukem a nápadité vyobrazení hlavní hororové myšlenky. Konec filmu mě bude asi ještě dlouho děsit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama