Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinářka Volfová přinese Honzovi Bermanovi pořádnou „bombu“. Flash disk s výpovědí vězně. Jsou na ní informace o vraždě, i o možné účasti vysoko postavených policistů. Je to něco, co dokáže zatřást s celou policií. Novinářka chce, aby se Honza starého, zdánlivě vyřešeného případu ujal, znovu ho otevřel a odkryl jeho skutečnou podobu. Veřejnost má právo znát pravdu. Honza se zpočátku brání, není tak naivní, aby nevěděl, o jak složitou a nebezpečnou věc jde. Jak může takové vyšetřování ohrozit jeho vlastní policejní kariéru. Ale přijdou další vraždy, které evidentně souvisí se svědectvím vězně, a Honza je postaven před základní otázku: Je správné mlčet a tvářit se, že se nic neděje? Nebo věc vyšetřit bez ohledu na následky, na vlastní riziko. Volí druhou variantu, jak to ostatně odpovídá jeho naturelu i svědomí policisty. Brzy se objeví tři možní podezřelí, kteří sloužili v době, kdy se případ stal, u policie. Honza spolu s Emou připraví past, do níž se pachatelé starého kriminálního případu mohou chytit… (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z celé série za mě jednoznačně nejlepší díl, škoda že takové nebyly i ty předchozí. Trochu jen pokulhával ten konec, Bareše začal poté co ho kontaktovala novinářka navštěvovat jakýsi František Opálenský (na krycí doklady) – no i při absenci kamerového záznamu, kdy se smyčka po týdnu vždy přehraje jiným záznamem by přece bylo tak jednoduché zajet na Bory, ukázat tam zaměstnancům fotky Kubelíka, Dubského a Lukeše a hned by bylo jasné kdo ho tam jezdil navštěvovat. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl na závěr. Mile se zde spojuje seriál se seriálem Kriminálka Plzeň v postavě kriminalisty Knappa, znovu dostává do hry kriminalistu v "lázních" Richarda a nechává Honzu pátrat na vlastní pěst po xlet starém případu, který vyšetřoval někdo z tehdejších ostravských kriminalistů a byl do případu šeredně zapleten. A musím uznat, že i když jsem "pachatele" tušil od začátku, jeho jednání a konec byl rozhodně překvapivý. Tohle byl díl, podle kterého měly vypadat všechny díly. Super. Výtečný závěr na konec seriálu a zároveň naladění na Kriminálku České Budejovice. :-) ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak musím souhlasit s ostatními, že tahle epizoda je někde úplně jinde než všechny předchozí. Temný krimi thriller o špinavých policajtech kterému trochu škodí jenom to, že nebyl natažený do celovečerní délky a konec je tak trochu zbytečně urychlený. Jinak nečekaně podařené. Škoda, že tak nevypadal celý seriál.80% ()

pirduch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím..přišlo mi to takový moc jednoduchý...Majerovo zdrhnutí sledovačům,na všechny indicie stačí aby Beretová udělala 2-3 hovory...hned jakmile neukázali kdo měl být ta druhá identita, bylo jasný,že je to Dobrý(což nebylo dobrý...) Pořád mám tucha,že Kříž v tom měl taky prsty, tak bud se chystá nová řada,nebo to zůstane jen ve vzduchu. Taky se mi líbí, jak si Majer parkuje někde na pěší zoně v centru, jedinej....nebo Beretová si má vypnout cestou na ten barak telefon,ale pak volá hned,aniž by ho zapínala...to jsou detaily, celkově fajn,ale 1.oddělení v Praze je prostě jinde.... ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl z celého seriálu ve kterém vlastně vše skončí. Přijde mi, že již neměli žádný případ, který by jim scénáristé předhodili a tak se rozhodli, jak už to bývá ve všech detektivních seriálech udělat kauzu ve svém vlastním oddělení. Díl mi přišel přeplácaný - šitý horkou jehlou a s trapnou umělou atmosférou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Roli potetovaného spoluvězně ztvárnil frontman skupiny Krucipüsk Tomáš Hajíček. [Zdroj: fm.denik.cz] (me116)
  • Příběh je inspirován mnoha případy, které se odehrály v dobách před dvaceti a více lety od uvedení epizody, kdy docházelo k podvodům s lehkými topnými oleji. [Zdroj: fm.denik.cz] (me116)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno