Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Štýlový hooligans film s niekoľkými naozaj charizmatickými bitkármi (Golden, Kaszub) a vynikajúcimi akčnými scénami (najmä súboj v lese a v ringu). Stopáž však mohla byť kratšia, na takmer 2,5 hodiny sú príbeh a zápletka (bitky, drogy, pomsta) pomerne banálne. Osobne ma však sledovanie osudu lekára/chuligána Dawida bavilo po celý čas, ale úplne rozumiem, ak niekomu prišlo zbytočne zdĺhavé. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Trošku nadhodnocuju, jsem tak na 70%. Skvělá filmařina, jen trošku uklidnit scénář, kde se to hemží dost postavami a hraje se s v podsvětí ne neobvyklými (resp. ve filmu už viděnými) situacemi, ale zde zasazenými do jiného prostředí. Ale Furioza uměla i překvapit, a proto se přikláním k vyššímu hodnocení. ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si dnes zase naběhl obětovat přes 2 hodiny svého času tomuto filmu.Polské gangsterské filmy které jsem viděl bych rozdělil do dvou kategorií kvality a to následovně:1.KATEGORIE-Kobiety mafii(2018)Kobiety mafii 2(2019),Pitbull:Niebezpieczne kobiety(2016),Pitbull:Nové pořádky(2016),a Jak zostalem gangsterem:Historia prawdziwa(2019).Následují filmy 2.KATEGORIE-Pitbull:Ostatní pies(2018),Jak jsem se zamilovala do gangstera(2022) a mnou dnes shlédnutý film Furioza(2020).Snímek Furioza mě nezaujal ze tří důvodů a to:1)Nezajímaví gangsteři,2)Nezajímavý děj,3)Nezajímaví policisté.Prostě nefandil jsem tam nikomu a když nemáte nikoho k obdivování tak ten film stojí za starou bačkoru.Nejlepší gangsterské filmy stejně pořád natáčí režisér Patryk Vega,který má neskutečně našlápnutou kariéru a kdyby tento film natočil on tak to mohla být úplně jiná liga,protože jeho filmy mají to nejlepší tedy herce,děj,hrdiny a co je velice důležité tak také humor. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Poslední dobou jsem přišel na chuť polským filmům. Přednostně vyhledávám dramata, ale pokud se objeví něco zajímavého jako tomu bylo v případě Furiozy, tak dokážu přistoupit i na jiný žánr. Tady to byla akční gangsterka. Už počátku filmu vám to pumpuje testosteron do žil. Je škoda, že jsme nedostali více bitek v lese jako tomu bylo na začátku filmu. Postavy a karty jsou jasně rozdané a divák si tady může hledat svoje oblíbence. Silné charaktery jako jsou Golden nebo Mrówka jsou stavební pilíře na kterém stojí celý tento polský kolos. Intriky, drogy a násilí. Na straně druhé bratrství, věrnost a čest. Protiklady, které proti sobě bojují celý film. Příběh je jasně daný a je okořeněn silnými zvraty. Poláci umí točit tyto špinavé a drsné filmy. Na druhou stranu bych si dokázal představit větší útok na emoce a explicitnější scény. Více bojů na život a na smrt. Ve výsledku však tento akční kousek strká do kapsy většinu rychlokvašek, které Hollywood chrlí jako na běžícím páse. "Jednou chuligán, navždy chuligán." ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Další chuligánská, nekompromisní, brutální podívaná z Polska. Hodně to připomíná filmy od Patryka Vegy.  Namakaní frajeři, drogy, krvavý fighty, nechybí i povedená Gore scéna - useknutí ruky, emoce zafungovaly - zabití bráchy, pěkný holky a příběh, který sice není originální, ale prostě poláci tohle točit umí a i přes dvouhodinovou délku, jsem se ani vteřinu nenudil. Drsný film. Nic pro malé chlapečky ! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama