Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karen McCannová si čekání v dopravní zácpě zkrátila telefonickým rozhovorem se svou dcerou, když vtom do domu vrazil záhadný útočník a dceru zabil! Absolutní hrůze však zdaleka není konec - policie sice vraha dopadla, ale díky procedurální chybě musela pustit na svobodu. A s tím se Karen nehodlá smířit! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som už pred časom videl a ani jeho opakované zhliadnutie po rokoch nezmenilo nič na prvotnom dojme, že ide o premárnenú príležitosť. Keď má režisér k dispozícii zaujímavý námet a výborných hercov, tak musí jeho výsledný produkt hýbať citmi a angažovanosťou divákov úplne inak, než sa to deje v tomto nevýraznom filme. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Karen a Mack McCannovi žijí se dvěma dcerami na předměstí San Franciska. Jednoho dne se jim kdosi vloupá do domu a brutálně znásilní a zavraždí jejich sedmnáctiletou dceru. Policie sice vypátrá a zatkne vraha, kvůli procedurální chybě při dokázování je však propuštěn. Když Karen zjistí, že vrah už si vyhlédl další obět a vetřel se do přízně její šestileté dcery, rozhodne se jednat. Jenže v tomhle thrilleru se skoro nic neděje. Hodně řečí na úkor nějaké akce. Až dojde po těch kecech k finálnímu střetu obou protagonistů, ten je tak krátký a zbrklý, až to naštve. Pochvalu však zaslouží ústřední znepřátelená dvojice. Uvěřitelná Sally Field jako matka trpitelka a ochranitelka a Kiefer Sutherland jako všehoschopný násilník. Jenže zesnulý John Schlesinger se už tolik nesnažil a dodal tuctový thriller v téměř televizním pojetí, kterému nejlépe padne synonymum nuda. A kdyby se chtělo mohl to být hodně napínavý thriller. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kéž by se přestaly točit tyhle průměrné filmy. Děj by třeba i ušel. Tenhle film je mi ale vyloženě protivný tou tupou úvodní scénou, kdy mamina pobíhá po silnici místo toho, aby zavolala policii nebo nějakému sousedovi, který by mohl dceři pomoct. Bylo pro mě vážně utrpení sledovat tuto scénu a zcela zásadně to ovlivnilo moje hodnocení filmu. Další problém, který nemůžu nezohlednit je naprosto hrozný herecký výkon Sally Field. Bohužel se obávám, že ona hrát vůbec neumí, protože si nepamatuju žádný film, kde by hrála slušně. Kiefer Sutherland hraje zloducha velmi dobře, ostatní herci jsou bohužel zcela nevýrazní a nudní. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby byl lépe (uvěřitelněji) obsazený hlavní pár, stala by se z toho nadčasová bomba á la Taken. A taky by to s tou dceru muselo dopadnout trochu jinak, atraktivněji... Vlastně tohle je přesně ten problém. U Oko za oko po úvodní zápletce, která přijde teda možná zbytečně brzy, už víte, jak to celé dopadne. Kiefer byl ale fakt slizký a scéna v domečku a následná konfrontace s matkou patří k jedněm z jeho hereckých vrcholů tohohle filmu ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že v tom hraje Ed Harris čekal jsem něco víc a to minimálně od jeho postavy, přišlo mi že jeho potenciál nebyl tak úplně využit. Za to Kiefer byl solidní padouch a to hlavně svojí drzostí a i vzhledem. Jinak celý ten film rozhodně nebyl nic převratného a byla to místy i trochu nuda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • V knize je Karenovo příjmení Neuman, namísto McCann. (Nedhelborn)

Reklama

Reklama