Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

nmarca 

všechny recenze uživatele

Ať si kritikové obviňují Ptáky v trní z kýče, sladkobolnosti, přehnané romantiky, já je považuji za jednu z nepovedenějších a nejpoutavějších televizních ság. Krásná Rachel Ward, charismatický Richard Chamberlain, v menších rolích hvězdy jako Jean Simmons nebo Christopher Plummer, a zejména krásná hudba Henry Manciniho. Houpavá, podmanivá melodie, podkreslující opakovaný pohřební průvod k hřbitůvku na kopci se skutečně nedá zapomenout. A slza mi vždy ukápne... ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Vtáky v tŕní, miniséria mojich dievčenských čias, páter Ralph moja prvá platonická láska, Austrália láska na prvý pohľad, nezabudnuteľné herecké výkony, nádherná hudba a pre mnoho ďalších dôvodov nedávam nižšie hodnotenie. Ani neviem koľkokrát som Vtáky v tŕní videla, čítala som aj knihu a poznám to snáď naspamäť. Ani neviem, ktorý herecký výkon bol najlepší, lebo všetky boli naozaj úchvatné, wow, wow a ešte raz wow!!! Vtedy som ani netušila, že Christopher Plummer je ten legendárny Christopher Plummer! A tiež som nevedela, že v skutočnosti bol seriál nakrúcaný v USA a vôbec nie v Austrálii a pamätám si, že keď som sa to dozvedela, bola som sklamaná. Zaujímavé je, že na imdb majú The Thorne Birds aktuálne 7,9/10 a tu na čsfd iba 58%. Pravdupovediac nerozumiem tomuto biednemu hodnoteniu. Zaslúžené nominácie na Golden Globes a maximálne zaslúžené víťazstvá. Ja by som dala sošku všetkým hercom a tvorcom tejto krásnej a nezabudnuteľnej minisérie. Som rada, veľmi rada, že knižka Colleen McCullough bola sfilmovaná.💙 ()

Reklama

Eratashi 

všechny recenze uživatele

Ač jsem to viděla jako malinká, tak si na tento seriál vzpomínám na velmi povedený, jako o nenaplněné touze po lásce lidské v křesubití s láskou k Bohu. V pubertě jsem to viděla podruhé...tak ta láska k Bohu zase nebyla tak veliká jak jsem se původně domnívala, ale spíš šlo o ambiciozní tah, kdy ta ježibaba stará věděla o jeho životním cíli, tedy jenom mu v tom pomohla, rozhodnutí bylo čistě jeho, no a ta mladá holčička tedy byla zamilovaná do jedinýho chlapa širokodaleko, nedá se jí divit, Richard Chamberlain měl svoje kouzlo. Pamatuji si pouze na jednu "silnou" scénu. Meggie ke Clearymu: "Otče, já umírám..." Cleary: "Ne, to jenom krvácíš." X_X xD (vtipný komentář Gilmour93) ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Kuriozní je, že tohle představovalo pro generaci mojí matky vrchol romantickej dojáků. No a dneska, ve vší záplavě pojišťoven, vztahů, atd. je to neškodná podívaná. Sice po prvním díle dost předvídatelná, ale kupodivu mi to vůbec nevadilo, naopak jsem se tim slušně bavila, když mi všchny typy na to kdo, kdy umře, vyjde:) ()

javirgo 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí mě seriál již tolik nezaujal a snižuji své hodnocení. Zdlouhavé části, kde se řeší co je víc, zda láska k bohu nebo k ženě, mě tentokrát spíše nudily. Přibližně ve stejné době, kdy tento seriál vznikl, byly natočeny i jiné a lepší seriály, které by stály za zopakování. Na příklad Kořeny, Co přináší řeka, Sever a jih … ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Príbeh sa odohráva na austrálskej ovčej veľkofarme Drogheda, ale pritom skutočná Drogheda je v Írsku a natáčanie prebiehalo v Kalifornii. (Raccoon.city)
  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)

Reklama

Reklama