Reklama

Reklama

Neviňátka

  • Norsko De uskyldige (více)
Trailer 1

Film sleduje čtyři děti, které se spřátelí během letních prázdnin. Když se ocitnou bez dozoru dospělých, objeví v sobě skryté schopnosti. Rozhodnou se je prozkoumat na hřišti a v nedalekém lese. Jejich nevinná hra však nabere temný spád a odstartuje sled podivných událostí. (Cinemax)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (105)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Deti sú zlo. Aspoň tie čierne. Mužského pohlavia. V tomto filme teda. Zaujímavá, artovo ladená vecička, kde sa pracuje a stavia na atmosfére a hlavnej myšlienke filmu na úkor zbytočného explicitného násilia. Takže, kto očakáva nejaké jatky má smolu. Kto sa chce zamýšľať a unášať príjemne mrazivou a znepokojujúcou atmosférou filmu bude pohonkávať. Možno trošku škoda, že to aspoň v jednej, dvoch pasážach nechcelo viac pritvrdiť a moc tomu nepomohol ani zbytočne dlho naťahovaný finálny stret, ale mimo to zvyšok šľapal dobre. Pochváliť musím všetkých krpcov bez výnimky, naozaj hrali prvú ligu, ich výkony pôsobili veľmi prirodzene a uveriteľne, kopa Áčkových hercov a herečiek, by si mala pri pozeraní robiť poznámky, zdravím Gadot, Reynoldsa a spol. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý snímok, ktorý odhaľuje ľudskú podstatu až do morku kostí. A práve preto je to také znepokojivé. Keď niečoho takého sú schopné deti, tak čoho sú schopní dospelí? Niektoré skutky už nejde vrátiť späť a o to viac to mrzí. Oceňujem aj réžiu - pekne vtiahla do deja. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Doděláme ho?" „Jak?" Psychologické drama o temnotě lidské duše, kde se dobro krčí v koutku a je jen slabým paprskem obklopeným černou tmou. Malá Ida je jakoby sama, jelikož její sestra Anna žije ve svém světě. To pak se temnota snadno škrábe na světlo. Zašlápnutá žížala je jen prvním signálem, střepy v botě a účtování s kocourem pokračování, co jen tak neskončí. Zvrhlost dětského světa si s dospělým nezadá, snad i pro tu zdánlivou nevinnost je o kousek horší. Zajímavým nápadem byla telepatická propojenost některých postav. Telekinetické schopnosti Bena se ukázaly smrtící. Zastavit ho však se ukáže jako téměř nemožné. Pochválit je třeba velmi dobré herecké výkony dětí. Trpělivý divák postupně nahlédne až tam, kde se rodí zlo. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Seveřani mi sice nepředložili horor ale i přesto se mi to co mi naservírovali líbilo. Kromě začátku, film provází taková lehce mrazivá a nepříjemná atmosféra, která mě udržovala v napětí a já jen čekal co se bude dít dál. Na 5 hvězd to sice není ale solidní 4 hvězdy si tenhle film podle mě zaslouží. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Tradičná škandinávska kuchyňa, tentoX bez BigShocku. Nezanechá síce jazvy, a i keď, tie sa rýchlo zahoja. Deťom rozumie, nebojí sa ukázať "nevinnosť". Pojal neznáme xichty, v rámci realnosti , nikam "nespěchal", Ale s rýchlou akceleráciou. + za to, že teraz musím do synka viac pozerať, čo keby náhodou.. Zo štvorice som sťal jednu, lebo "mačka". Inak Horror áno, ale iba tak pre rodičov! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 14:05, keď si dievčatko vyzuje topánku, má ponožku krvavú, ale v nasledujúcom zábere už nie. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama