Reklama

Reklama

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga

  • USA Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

pepo 

všechny recenze uživatele

Mila pocta jednej sialenej sutazi, ktora je prekladana nepricetnou zabavou v style Zoolandera. Alebo naopak. Kazdopdne sa to dost bije a je to skoda. V oboch pripadoch to totiz funguje velmi dobre. Akurat spolu to neladi. A emotivne vrcholy samozrejme totalny dojak. Ferrell v pohode, Rachel tradicne na zozratie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle zabolelo, můj oblíbený komediální herec, který umí být často trapný a afektovaný přesně v tom správném poměru, aby mě jeho komedie bavily se tentokráte převtělil do zoufale nevtipného, vlastně obyčejného zpěváka z Islandu, který chce stůj co stůj uspět ve fenoménu Eurovize. Místo třeskuté zábavy, jsem byl svědkem něčeho čeho jsem se vždy trošku obával. Ferrell dospěl, zestárl a já vždy tak nějak tušil, že tento vlastně inteligentní člověk, dává svým fanouškům přesně to po čem touží, takže právě proto před kamerou ze sebe dělá idiota. ... nebudu to nějak protahovat, dle mého soudu natočil komediálně možná svůj nejhorší film. Má vize byla, že si padesátník spolu se čtyřicítkou udělají srandu z těch dětských pop hvězdiček. Místo toho to naši dva hrdinové berou smrtelně vážně. 20% ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší komedie roku, která si milým způsobem dělá srandu z této soutěže, aby se na konci překlopila v něco opravdu neironicky dojemného. Potěšily i písničky, ať už převzaté (3x Sigur Rós!) nebo původní (Húsavík bude jistě oscarovým favoritem). Mimochodem, v Húsavíku i Edinburghu jsem byl a je to tam fakt pěkné ;-p ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Od srdce jsem se zasmála. Tak předně ten svetr, který má dítě před obrazovkou v úvodu, ten jsem měla taky. Stejný. Příběh není nic, co by nás výrazně obohatilo, ale jelikož si autoři dokázali udělat prču z přehlídky bizáru, nad níž mi každý rok vyletí obočí až na oběžnou dráhu, kdy cokoli normálního okamžitě zapadne v záplavě dech beroucích kreatur a projevů, s radostí hlásím, že tahle crazy komedie mě bavila. Střelené, jednoduché, ferrellovské, však zjemněné příjemnou Rachel, která filmu dodala solidní šmrnc. Mít to devadesát minut, líbilo by se to asi více lidem, nekonečné to skutečně bylo, ale neláteřím. Sice to nebylo tak blbé, až je to dobré, ale na páteční rozjívený večer s touhou po nenáročné zábavě nadsazuji na čtyři od pasu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela příjemnej a na pohodu feel good filmeček. Netflix konečně zase po nějaké době vyprodukoval něco nadprůměrného. Zákulisí Eurovize jakož to prostředku k rychle nabité slávě mám zmapované slušně a nepohoršuje mě to. Přidat ještě víc vtipných situací, tak bych šel i na 4*, takhle dávám nakonec 65% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Film mal mať pôvodne premiéru v máji 2020, aby šiel ruka v ruke s Eurovíziou 2020. Avšak kvôli COVID-19 pandémii bola šou zrušená a film bol posunutý na koniec júna 2020. (drake31)
  • V semifinále se rovnou vyhlašují země, které postoupily, jednotlivé sčítání bodů probíhá až ve finále soutěže. (Mara97)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama