Reklama

Reklama

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga

  • USA Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" bude jeden z najdlhších titulov posledných rokov. A celé to pôsobilo, že Netflix chcel urobiť svoj veľký projekt Eurovízie, kde by sme mohli vidieť ako to celé funguje. Po zhliadnutí tohto filmu, no súčasne aj potom čo som videl niektorých víťazov posledných ročníkov súťaže som dospel k poznaniu, že celá súťaž mi príde skôr ako keby mali vybrať čo najväčšieho "exota" akého sa im podarí nájsť. A myslím si, že aj v tomto filme tú myšlienku celkom dobre podporujú. Film nie je nejako výnimočne napísaný. Je to podľa mňa typický film, kde máme veľkého snílka, ktorý si chce splniť sen, no nikto mu neverí, no potom bude mať trošku šťastia, veci sa začnú budovať a bla bla bla. Typický "underdog" film, ktorý v podstate môže označiť všetky štvorčeky na svojom zozname ako vybavené. No film prekvapivo priniesol postavy, ktoré som chcel sledovať, pár dobrých humorných momentiek (niektoré aj celkom čierne) a okrem toho sú tu hudobné čísla, ktoré sú vo väčšine prípadov fenomenálne. Myslím si, že by som možno chcel vidieť niektoré čísla trošku viac, no to sú detaily. Naši hlavní hrdinovia v podaní Willa Ferrella a Rachel McAdams sú mi sympatickí a dokážu film počas celej doby ťahať správnym smerom. Bavilo ma ich sledovať a scénky medzi nimi pôsobili úprimne. Vo filme je aj niekoľko "cameos" víťazov minulých ročníkov, ktoré sú tu dokopy skutočne len ako spevácke cameos. A máme tu aj Demi Lovato, ktorá si vzala celkom zaujímavú rolu. Možno by som ju osobne aj chcel vidieť trošku viac. Mínusom filmu (okrem toho, že je celkom predvídateľný) je ale pre mňa aj fakt, že niekedy si zvolí veľmi zvláštne magické momentky, ktoré mi nedávajú úplnú logiku. Viem, že je film komédia, no súčasne som to počas všetkého ostatného dokázal brať celkom seriózne. No magické elementy to trošku potápajú. Za pozornosť ale podľa mňa stojí, som rád, že som filmu venoval svoj čas a ako oddychová komédia na Netflixe to splnilo svoj účel. Hodnotenie: B+ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co napsat o tomto filmu? Čekal jsem střeštěnou pitomost v duchu Ledově ostrých, kde se Ferrell vysmál krasobruslení. Jelikož nesleduji a nemám v oblibě Hlasy, X-faktory, Superstáry a podobné hovadiny, byl jsem celkem zvědav, jak se s tím popasuje v tomto případě a co to zas bude za šílenost. Musím však upřímně přiznat, že to bylo docela fajn a ač je Ferrell synonymem pro nekoukatelné slátaniny, tady zřejmě lehce stáhl nohu z plynu a vznikl veskrze příjemný komediální kousek, prošpikovaný opravdu hezkými písněmi. Děj a příběh celkově je vykalkulovaný a pitomý, ale určitě je to něco jiného, s čím jste se u Ferrella příliš nesetkali a už to je důvod k tomu se na to podívat. A pokud některá z písní nezíská zlatého bludišťáka, tak už nevěřím, že je spravedlnost v tom prohnilém Holém Údu. Překvapivé čtyři sluníčka, kterým výrazně dopomohla svým hlasem Molly My Marianne Sandén. Všechna čest. 75% ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela příjemnej a na pohodu feel good filmeček. Netflix konečně zase po nějaké době vyprodukoval něco nadprůměrného. Zákulisí Eurovize jakož to prostředku k rychle nabité slávě mám zmapované slušně a nepohoršuje mě to. Přidat ještě víc vtipných situací, tak bych šel i na 4*, takhle dávám nakonec 65% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Eurovision má sice naprosto banální děj, který lze najít v každé druhé romantické(?) komedii, ale na druhou stranu si to vynahrazuje vcelku slušným utahováním z oněch zpěváckých soutěží, do kterých jsem se kdysi chtěl sám dostat, ale ta následná prezentace nechutnosti showbusinessu mě nakonec přesvědčila, že by to byl blbý nápad. Navíc by mi tam určitě chtěli vyžehlit vlasy, což teda jedině přes mou mrtvolu. Film si může přičíst k dobru i přirozenou vtipnost Willa Ferrella, který mnohé momenty vcelku slušně zachraňoval. Ale ne snad, že by ten film byl jinak zcela bez vtipu, najde se tam hned několik pasáží, které opravdu pobaví, ovšem za břicho se asi divák celou dobu popadat nebude. Další plus byl i nápad udělat z hlavních hrdinů Islanďany, dodalo to na jejich zajímavosti, plus tvůrci si tak otevřeli dvířka pro mnoho kulturních fórů. Celkově je Eurovision prostá komedie, která sice ničím příliš nepřekvapí, plus její formát už člověk viděl ve spoustě jiných filmech, ale když vypne a nechá to na sebe působit, čeká ho vcelku zábavná podívaná. Navíc Rachel McAdams je tam strašně roztomilá. Lepší 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná feel good záležitost s rozkošnou Rachel McAdams a poměrně krotkým Willem Ferrelem. Film sice není až tak vtipný, spíše je hodně zábavný, má srdce a silný emocionální náboj a to mi tentokrát i stačí. Nápad s Eurovision se mi líbil, písničky jsou hodně fajn, postavy super a finále, kde Rachel zazpívá jako bohyně a zboří svým hlasem celý sál jsem brečel jak želva. Naposled jsem to takhle cítil u Lady Gaga ve Star is Born. Líbilo se mi i zasazení do Islandu. Bavil jsem se opravdu dobře.Příběh****, Akce>Ne, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí>Ne. 8/10. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Príspevky Eurovízie z Bieloruska, Grécka, Islandu a Ruska hrajú švédski speváci, ale švédsky príspevok hrá Američan. (belinko)
  • Film se natáčel i na severu Islandu, konkrétně ve městečku Húsavík. (SONY_)
  • Pesnička zobrazená ako fínska nominácia je aktuálna pesnička "Fool Moon" od britskej indie kapely Anteros a Will Ferrel ju vybral do filmu sám. Kapela nemohla uveriť, že bola požiadaná o účinkovanie vo filme a spevák si celý čas myslel, že je to len vtip. (belinko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama