Reklama

Reklama

Eurosong: Příběh skupiny Fire Saga

  • USA Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Co napsat o tomto filmu? Čekal jsem střeštěnou pitomost v duchu Ledově ostrých, kde se Ferrell vysmál krasobruslení. Jelikož nesleduji a nemám v oblibě Hlasy, X-faktory, Superstáry a podobné hovadiny, byl jsem celkem zvědav, jak se s tím popasuje v tomto případě a co to zas bude za šílenost. Musím však upřímně přiznat, že to bylo docela fajn a ač je Ferrell synonymem pro nekoukatelné slátaniny, tady zřejmě lehce stáhl nohu z plynu a vznikl veskrze příjemný komediální kousek, prošpikovaný opravdu hezkými písněmi. Děj a příběh celkově je vykalkulovaný a pitomý, ale určitě je to něco jiného, s čím jste se u Ferrella příliš nesetkali a už to je důvod k tomu se na to podívat. A pokud některá z písní nezíská zlatého bludišťáka, tak už nevěřím, že je spravedlnost v tom prohnilém Holém Údu. Překvapivé čtyři sluníčka, kterým výrazně dopomohla svým hlasem Molly My Marianne Sandén. Všechna čest. 75% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Projev a "držka" Willa Farrella je mi odjakživa tak vrcholně nesympatický, že jsem se docela zdráhala na film podívat. Na druhou stranu mám ale moc ráda Rachel McAdams, takže se síly vyrovnaly :D. Nakonec jsem se dočkala fajnové podívané s několika nečekanými momenty a pohodovou atmosférou, na které měli největší podíl spolehliví herci a zpěváci (natáčení se zúčastnilo i několik skutečných účastníků Eurovize). Nebýt několika sexuálně motivovaných vtipů, které si Farrell prostě nemohl odpustit, a zbytečně natažené stopáže, hodnotím asi ještě výš. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Elfové, přestože nejsou nikdy vidět, jsou mnohem vtipnější než skřet Ferrell, který téměř nesleze z plátna. Komedie z bizarního prostředí Eurovize sice nepostrádá nápad, ale většinou jí nevycházejí gagy. Vtipy jsou očekávatelné a upocené, dřou na pilu a k smíchu je toho pramálo. Některé scény jsou na komedii zbytečně drastické. Popravdě, po pár dnech od zhlédnutí mi utkvěl v hlavě akorát pořád fešný Pierce Brosnan, provždy krásný Island a jedno bodnutí nožíkem. SHRNUTÍ: Na to, jaký je Eurovize bizár, je komedie o ní jen slabý odvar. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To už fakt na komédiu stačí jeden ošúchaný vtip? Ale čo by som čakal od Ferrella, humoristu-extrémistu. Ten človek má tendenciu preháňať, lenže málokedy mu to aj naozaj vyjde. Celé sa to nakoniec aj tak pretavilo na prezentáciu skutočných aj umelých hviezd typu Lovato, Rybak či úchyl Wurst. Takisto nechápem, prečo sa tu objavila Rachel McAdams. Došli jej peniaze? Ale prekvapiť ma v tomto zmätenom svete už nemôže nič, keďže som sa práve dnes dozvedel, že klasická hudba je vraj rasistická... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem neměl ani potuchy, ale díky Pam Rabbit v rozhovoru jsem tohle zaregistroval a rozhodně jsem nečekal, že půjde o tak skvělý kousek. Will Ferrel je moje srdcovka, dokonalá Rachel McAdams se tady taky neztratí a kdyby mi někdo řekl, že takhle nevýrazná rodinná komedie bude tak super, nevěřil bych. Už celkový námět, kdy Island vysílá do Eurovize svou nejbídnější dvojku poté, co všichni ostatní "lepší" soutěžící zemřou při výbuchu lodě, je výborný a že pak i nadále tedy je na co koukat. Ferrel a McAdams jsou dokonalá dvojka, jejich chemie je příjemná a koukat na dva islandské vidláky je prostě prdel, dočkáme se nespočtu scén s TRAPNÝM humorem, pěkně tak, jak to Ferrel rád (skřítci jsou totální top!!) a jednoduše film prostě baví. Dokonalou třešničkou je pak samotné finále, které dokáže pohladit po duši a u kterého jsem vnitřně i já jásal, a to je na takovou ptákovinu rozhodně úspěch. Trochu mě osobně mrzí, že prostřední třetina trochu sešlápne z plynu na zábavě a jede spíše dramatickou cestou, nicméně v závěru se to opět napraví a až do samotného vystoupení ve finále je to opět dokonalé. Objektivně 3*, ale tady musím hvězdu přidat, jelikož Ferrel je prostě bůh a už jen fakt, že si prosadil svůj scénář s totálně ujetým humorem, natáhl do něj Rachel a udělali takhle příjemnou rodinnou trendy komedii, si prostě zaslouží potlesk. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • V semifinále se rovnou vyhlašují země, které postoupily, jednotlivé sčítání bodů probíhá až ve finále soutěže. (Mara97)
  • Film mal mať pôvodne premiéru v máji 2020, aby šiel ruka v ruke s Eurovíziou 2020. Avšak kvôli COVID-19 pandémii bola šou zrušená a film bol posunutý na koniec júna 2020. (drake31)
  • Počas filmu sa hovorilo o tom, že ak Island vyhrá spevácku súťaž, bude musieť usporiadať budúcoročnú súťaž a to si Island nemohol dovoliť. To sa v minulosti už skutočne stalo. Toto pravidlo o víťaznej krajine, ktorá usporiada súťaž v nasledujúci rok, bolo zavedené v roku 1958. V roku 1974 sa súťaž konala v anglickom Brightone, napriek tomu, že víťaznou krajinou roku 1973 bolo Luxembursko (Anne-Marie David spievala „Tu te reconnaîtras“). Aj v roku 1979 Izrael vyhral súťaž s Gali Atari & Milk and Honey s piesňou „Hallelujah“, ale z finančných dôvodov sa súťaž Eurovision Song Contest 1980 uskutočnila v holandskom Haagu. (belinko)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama