Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (150)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těžko lze uvěřit tomu, že nejnovější hrané dobrodružství slavných Galů je svým zpracováním ještě horší než jejich předchozí cesta do Británie. To už je opravdu co říct. Začnu tedy u obsazení. Marně jsem hledal alespoň jednu postavu, která by byla alespoň trochu sympatická. Ústřední dvojice je obrovský přešlap, chemie mezi herci je absolutně nulová, vůbec mi nejde do hlavy, jak to takhle vůbec mohli pustit ven. Scénář je plný přihlouplých dialogů a různých nesmyslů, humor je trapný až běda, příběh neobsahuje jedinou zapamatovatelnou scénu či myšlenku, prostě totální prázdnota. Člověk by si až myslel, že to má být urážka či sabotáž. Děs a hrůza. Je mi vážně líto, kam až to tato série dopracovala. Mám sto chutí dát odpad, nic jiného si tohle veledílo totiž nezaslouží. 1/10. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix je Asterix a Obelix je Obelix……animovaní i hraní……dají si lektvar (vím, že Obelix nemusí), sem tam praští nějakého Římana, povečeří divočáka a tak pořád dokola a je jedno jestli jim u toho sekunduje Kleopatra nebo Caesar či se zrovna nachází v Římě, Řecku a nebo jako v tomto případě v Číně. Takže ono v tomto případě není zase tak úplně ouvej. Co však bolí, jako připínáček v botě je český dabing (za což Francouzi nemohou) a příšerný casting (za což Francouzi mohou). Příběh sám o sobě už je takovou galskou klasikou. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já mám na Asterixe a jeho příběhy velikou slabost už od mala. Na každý nový film, ač hraný, nebo animovaný, se těším. Tohle byl rozhodně nejhorší ze všech, co doposud natočili. Začal bych výběrem Asterixova herce, kde je opravdu volba hodně špatná. Veliký mínus je pak volba českého dabingu - koho napadlo obsadit Suchánka a Koháka? Krvácely mi z toho uši. Jinak jde ale o celkem neškodnou a zábavnou komedii, která neurazí a právě i díky mé dlouholeté oddanosti tomuto hrdinovi jsem se bavil celkem slušně, už z drobného nadšení, že někdo do světa poslal další díl. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix a cestování do Číny se mi zdál jako hodě dobrý nápad, jenomže proč to vypadá jako nějaká parodie? Efekty tu jsou jednoznačně nejhorší a příběh je totálně padlý na hlavu. Změna postavy Obelixe a opět Asterixe mi nepřišla tak špatná, ale prostě to předchozí obsazení mi dávalo něco více. Jsem proti modernímu audio-vizuálu, takže mi chybí středověká hudba jako v prvním díle, ale třeba We Will Rock You - Antivirus Edition bylo docela vtipný, nebo třeba Kung-fu Fighting též. Finální bitva ale byla asi nejhorší z celé série. Celkově se jedná možná o nejhorší díl, ale nějaká zábavnost v tom určitě je a já se někdy dost pobavil. Mé hodnocení: 4/10 ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Asterix a Obelix je lepší než jejich poslední hraný dobrodružství, ale na první dva hrané filmy to nemá a už vůbec to nemá na animáky. Ale docela jsem se bavil, některé vtipy jsou fajn, hlavně ty klasické narážky na dnešní dobu. Výběr některých herců je taky povedený, hlavně Vincent Cassel jako Ceasar je podle mě výborný a Guillaumet Canet a Gilles Lellouche jako ústřední dvojice jsou skvělý a pokud s nimi bude pokračování budu rád a jako poslední co se mi líbilo byly efekty,  ty jsou fakt pěkný a věrný komiksům a pěkná hudba. Tak a teď k záporům, co je škoda je to, že Marion Cotillard jako Kleopatra tu moc bohužel není, pak je tu český dabing, který je někdy fakt strašnej jako příklad řeknu Jakuba Koháka, který prostě dabovat neumí a jeho postava Popkornise, kterou daboval mi byla kvůli tomu fakt nesympatický, a jako poslední dvě věci co bych zmínil jsou kostýmy, ty někdy vypadají fakt pěkně, ale jindy to vypadá hrozně a to film stál 72 millionů dolarů což když vezmu Českého Žížku, který stál jen 23 millionů tak právě ty kostýmy vypadají mnohem líp, a poslední zápor jsou akční scény, které nejsou tak zábavný jako v předchozích dílech a to je fakt škoda.  No na závěr bych řekl, že je to fajn podívaná a děti se u toho bavit a dospělí docela taky jen ne jako u prvních dvou hraných filmů, který jsou podle mě skvělý, ale tady to si odnáší 60% za fajn podívanou u které se nemusí přemýšlet. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Suknice centuriona Caia Antivira má stejné barvy jako dres jeho představitele a fotbalisty Zlatana Ibrahimoviće, jenž během natáčení filmu hrál za fotbalový klub AC Milán. (Krtek123)

Reklama

Reklama