Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

mm13 

všechny recenze uživatele

Všetko fajn, len je strašne cítiť, že toto už Mooore točil v Disney produkcii. ...Moment! Ako prosím? To nie je Disney produkcia?! Aha... no ale tak potom za čo je ten potlesk? Že je to vo vedení príbehu ešte schematickejšie než v prípade Brendana a Piesne a po výtvarnej stránke ďaleko menej odvážne? Tak to je mi ľúto, ale nad týmto sa ja rozplývať nedokážem. Inak... všetko fajn. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vsadit na jednoduchý příběh a tenhle typ animace chtělo odvahu - a vyplatilo se. Vlkochodci jsou krásným fantasy příběhem o síle přátelství dvou holek, které bojují za správnou věc, ač se na začátku zdálo, že si z principu musejí jít po krku. Nádherně provedené nápady (princip proměny ve vlkochodce, pachové stopy, rozestupující se les) umocňují pocit z celého filmu a já jsem nadšená. Takhle krásný animovaný film jsem už dlouho neviděla. Tohle je můj favorit v kategorii animovaný film na letošních Oscarech. ()

Reklama

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem přísnější proto, že jsem podlehl hypu o nejlepším animáku poslední doby. Výtvarná stránka byla nádherná, ale byl jsem připravený na trochu mnohovrstevnatější film. Keltské mýty v Písni moře mě zasáhly víc. O postavách/vlkochodcích se moc nedozvíme a záporák je klasicky jenom zlý. Slýchával jsem přirovnání tohoto filmu k Mononoke, ale místo toho je to spíše takový malý předkrm k masitému hlavnímu chodu, kterým je Miyazakiho masterpiece. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Keltská Princezna Mononoke, u které je s podivem, že byť se v ní honí až příliš zajíců (snaží se reflektovat střet civilizace s přírodou, nových způsobů s pohanskými zvyky, nadvládu Anglie nad Irskem, zbavení se okovů tyranských pravidel, přijmutí ztráty, odpovědnost, folklór, strach z neznámého a asi tak sto dalších neméně vážných velkých motivů) a emoce nejednou ždíme lacinějším způsobem než by bylo záhodno, tak stejně naprosto odzbrojí a okouzlí čirou nádherou toho všeho. A to ani zdaleka pouze tou (audio)vizuální. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

moje první stekání s Moorem a dobrý.Pěkná a stylová animace,dobrý - byť ne zrovna objevný příběh - ve kterém fungují primárně ony fantasy prvky.Konec se sice dal očekávat,ale na síle mu to neubralo.I když nemám zrovna v lásce tyhle emoce ždímající pohádky a nejsem si úplně jistý,že děti budou vnímat ten přesah,tak pro tvůrce palec nahoru...70% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)
  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama