Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek

  • USA King Richard (více)
Trailer 1

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (245)

silentname 

všechny recenze uživatele

"King Richard" hodnotím ako dobre spracovanú životopisnú drámu. Kedysi som mal pocit, že životopisné filmy boli veľmi zaujímavé a vyhľadával som ich. Postupne som však začal mať pocit, že sa venujeme aj udalostiam alebo osobnostiam, ktoré mi nejako výrazne zaujímavé neprišli a filmy mali často potom podobnú chuť. A pôsobili vždy ako med pre filmovú akadémiu. Pri tomto filme tie pocity našťastie nemám. Nenudilo ma to, nepôsobilo to pateticky, nemalo to veľmi výrazné hollywoodske momentky a okrem toho je to podané celé z úplne iného uhla, ako by sme možno chceli. A okrem toho by som povedal, že v porovnaní s ktorýmkoľvek iným filmom, v ktorom som mal možnosť sledovať tenis je tento ten najlepší. Filmy ako "Love-40alebo "Battle Of The Sexestotiž nemali v sebe dostatočne zaujímavý príbeh a dostatočne kvalitnú dávku srdca. Pričom tu som mal pocit, že tie momentky tu boli. A sú veľmi dobre zachytené. Som tiež rád, že dáva dobré lekcie do života (scénka kde sú Venus s otcom na kurte a rozpráva jej o svojom otcovi je moja absolútne top scénka), napriek dlhému času ma to nenudilo a nepustil sa do žiadnych temnejších vôd, hoci to tak spočiatku vyzeralo. Obdivujem film, som rád, že som ho videl a držím palce Willovi Smithovi v jeho ďalšom projekte. Hodnotenie: A ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Will Smith toho Oscara prostě chce a snaží se jak v hlavní roli, tak i jako producent tohoto typicky přeslazeného filmu, který však splňuje to, co by správný životopisný film měl mít, i když častokrát s určitě dost pozměněným příběhem. Vše je však na svém místě a funguje to velice dobře. Novodobá klasika ale nevznikla. ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dokonalý produkt a správa o univerzánosti žánru športovej drámy, na ktorý (vybraním správnej látky) dokážete v akejkolvek dekáde našiť všetky relevantné spoločenské témy a trendy. A to isté zvláda aj hollywoodsky "neviditeľný štýl" s trendami audiovizuálnymi. King Richard je takou malou oslavou univerzálnosti úplne elementárnych základov hollywoodskej filmárčiny. Plus Will Smith dávajúci motivation talk je rozkošná divácka skúsenosť. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Richard Williams,otec několika dětí,který plánoval budoucnost svých dvou dcer už od kolébky a nakonec dokázal to co se většině otců i přes veškerou snahu nikdy nepodaří a to protlačit své dcery na výsluní.Věřil svým dcerám,věřil v jejich šanci uspět a proto celý tenisový svět a vše co se kolem něj točilo mu byl po nějakou dobu pouze rukojmím pro jeho nekonečné ambice.Jak to dokázal?Z historie která nám mnohokrát předvedla neuvěřitelné věci je známo,že úspěch nemá žádný strop, žádné limity a že i když je někdo velmi chudý tak nemusí přistoupit na první nabídku kterou mu někdo podstrčí.Film mě celkem bavil,ale jedna věc mi velmi vadila.Chápu jak je složité pro chudou rodinu s pěti dětmi dostat se na světovou úroveň,ale to pro všechny rodiny a né jen pro černochy.Celý filmový životopis sester Williamsových zastínilo neustálé zdůrazňování o ukřivděných Afroameričanech a o jejich zlých bílých spoluobčanech kteří jim neustále ubližují i když to byli právě běloši kteří jim vydláždili cestu k úspěchu a Serena si dokonce vzala i bělocha za manžela.Kvůli několikrát zmíněné rasové křivdě nemůžu dát plný počet hvězd i když herecky to bylo super a to hlavně díky neznámým hercům,ale Will Smith jako hlavní hvězda také nezklamal. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Skvělé životopisné, sportovní drama s ještě skvělejším Willem Smithem, který to zahrál opravdu prvotřídně! Dlouhou dobu se mi do tohoto snímku nechtělo, ale paradoxně mě na to nalákal ten oscarový konflikt, kdy dal Smith Rockovi facku. ;) Nyní k filmu. Dějově je to jednoduché, ale to vše okolo je dobře zvládnuté, že jsem se nemohl ani nudit či hledat nějaké chyby. Will Smith zde měl dobrou roli, kterou zvládl bravurně. Všechny jeho dialogy byly upřímné a od srdce, i když se chováním, svojí upřímností od ostatních odlišoval. Působil jako přísný otec, ale sakra milující. I vedlejší postavy byly fajn včetně jeho filmových dcer, manželky nebo Jona Bernthala. Není to chladný počin, emoce se zde určitě najdou. Stopáž je dlouhá, ale já bych si ještě přál, aby byla delší, ale co už. Víc k tomu asi už podrobněji nenapíši, každému to nemusí sednout tak dokonale jako mě. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Herec Liev Schreiber bol pôvodne obsadený do role Paula Cohena. Vo filme na začiatku natáčania aj účinkoval, no kvôli padnémii COVID-19, prerušeniu natáčania a jeho pracovnej vyťaženosti, sa k filmu nevrátil a nakoniec jeho rolu prevzal herec Tony Goldwyn. (MikaelSVK)
  • Kvôli pandémií boli čítacie skúšky k filmu prostredníctvom Zoom. (belinko)
  • Zaujímavé je, že na tomto filme pracoval zvukový dizajnér s menom Richard King, pretože film sa volá King Richard. (Pat.Ko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama