Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Novinka na Netflixe, dokument o legende menom Schumacher spĺňa aj tie najprísnejšie kritériá.  Máme tu takmer všetko od detstva až po tragédiu, no najväčší priestor dostáva samozrejme jeho kariéra v F1. V niektorých momentoch ma dokument dojal, zvlášť keď viete ako na tom Michel v súčasnosti je. No..., viete..., vlastne my to iba tušíme, pretože ak som tomuto filmu nedal plný počet, tak jedine preto, že som nedostal to jediné, kvôli čomu som to chcel vidieť a to ako sa Michel vlastne má. Dozvieme sa iba to, že Michel je tu a je iný, ale to som vedel aj z trailerov a článkov. Trailer zvykne odhaliť len niečo, ale nie všetko a tak som naivne očakával, že ukážu aspoň niečo. Nevadí, plne to chápem a rešpektujem jeho a ich právo na súkromie. Smutný dokument. 80%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher. Dokument o ňom – od detstva až po najväčšie úspechy v F1, niekoľko osobnejších spovedí. Utvoríte si pekný obraz o tom, ako dieťa z nemajetnej rodiny môže vo svete motošportu dospieť k obrovskému úspechu. Niekoľko momentov bolo mimoriadne dojímavých – napr. keď Michael trávil čas spolu s mechanikmi, aby dokázali vylepšiť monopost Ferrari a nakoniec sa to podarilo aj vďaka jeho prístupu. Chránil svoje súkromie a nepripúšťal si médiá k telu, naopak, vyhýbal sa im. Slová, ktoré vyslovil po tragickej nehode Ayrtona Sennu... Nielen dojímavé, ale zároveň akoby rozprával o sebe, netušiac, že o pár rokov po nešťastnej nehode skončí v kóme on sám. A záver? Corinna: Michael celý svoj aktívny život chránil rodinu pred nechcenou pozornosťou médií, teraz je čas robiť to isté pre neho. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že bude Schumacher tak úžasný dokument jako Senna... A on také není. Ale dobrý dokument to rozhodně je, do nějakých tří čtvrtin přímo výborný, nicméně  především závěru chybí něco, co by z něj ten velký zážitek udělalo. Ne snad přímo nějaký aktuální záběr Schumachera nebo bulvární podrobnosti o nehodě či jeho stavu, ale zkrátka něco jiného než to vlažně opatrné cosi, co v něm právě je. Jinak je to ale výborná, strhující dokumentární práce, která hlavního hrdinu samozřejmě vyzdvihuje, ale neštítí se ani ukázat stinné stránky jeho extrémně závodivé povahy. Dvě pasáže, které mají co dělat s Ayrtonem Sennou (jednou je samozřejmě ta známá tisková konference), mi vehnaly slzy do očí. Nejen kvůli nim to za to rozhodně stálo. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Myslím si, že s otcom by sme si rozumeli. Pretože hovoríme rovnakým jazykom, jazykom motoršportu. Myslím nato dosť často. Vzdal by som sa všetkého, aby som to mohol mať.“ Pekný dokument, z ktorého som sa dozvedel zopár faktov, o ktorých som predtým netušil, no zároveň musím skritizovať, že veľa momentov Schumiho kariéry bolo vynechaných (Suzuka 1998, koniec sezóny 1999 a prakticky celé úspešné obdobie po roku 2000). Palec hore dávam Damonovi Hillovi a Eddiemu Irvineovi, ktorí mali x dôvodov nepodieľať sa na tomto dokumente, no napriek tomu účasť neodmietli. Najviac emotívne však boli rozhovory s rodinou, hlavne s manželkou Corrinou, ktorá povedala jednu veľmi krásnu vetu, a síce, že nikdy si nekládla otázku prečo sa to stalo práve im, pretože takéto veci sa proste stávajú aj iným. 60 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument,který nijak nevybočuje,pluje po povrchu a neboří hranice (předpokládám,že nikdo nečekal,že tomu tak bude),ale jako připomínka skvělého závodníka funguje tak jak má.Kdo by čekal podobný dokument,jaký se dostal Sennovi,tak bude zklamán,ale za mě je to plus mínus to co jsem čekal že dostanu.Co moc nechápu je to,že je tomu někdo schopen napařit odpad jen proto,že se tady nedozvěděl jak na tom teď Michael je.Osobně jsem jeho fanoušek od první chvíle kdy začal jezdit za Ferrari a svým způsobem by mě samozřejmě také zajímalo jak na tom je doopravdy,ale na druhou stranu nikomu z nás do toho nic není a to co pro něj v téhle situaci udělala a dělá nejen jeho rodina,ale i přátelé je v dnešní době věc nevídaná...70% ()

Reklama

Reklama