Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Myslím si, že s otcom by sme si rozumeli. Pretože hovoríme rovnakým jazykom, jazykom motoršportu. Myslím nato dosť často. Vzdal by som sa všetkého, aby som to mohol mať.“ Pekný dokument, z ktorého som sa dozvedel zopár faktov, o ktorých som predtým netušil, no zároveň musím skritizovať, že veľa momentov Schumiho kariéry bolo vynechaných (Suzuka 1998, koniec sezóny 1999 a prakticky celé úspešné obdobie po roku 2000). Palec hore dávam Damonovi Hillovi a Eddiemu Irvineovi, ktorí mali x dôvodov nepodieľať sa na tomto dokumente, no napriek tomu účasť neodmietli. Najviac emotívne však boli rozhovory s rodinou, hlavne s manželkou Corrinou, ktorá povedala jednu veľmi krásnu vetu, a síce, že nikdy si nekládla otázku prečo sa to stalo práve im, pretože takéto veci sa proste stávajú aj iným. 60 % ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje hvězdnou kariéru Michaela Schumachera ve formuli 1 a nejen v ní. Divák se tak dozví, jaká to byla osobnost a co vše musel obětovat, aby se na vrchol dostal. To, že je komplikovaná osobnost bude asi zřejmé. Na snímku se mi líbilo, že nebyl tendenčně natočený,  nesnažil se z něho udělat boha, ale ukázal také jeho slabiny a chyby, kterých se dopustil. Pro všechny milovníky rychlých kol, je to určitě zážitek. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Celá životná cesta najlepšieho jazdca F1 v doterajšej histórií. Jeho vzostupy aj pády. Súboje so životnými rivalmi. Kolegovia z brandže upustia nejedno milé slovo na margo tejto pretekárskej legendy. Prevedenie: Dokument je veľmi dobre zostrihaný, tak ako to Netflix jednoducho vie. Boli v ňom tie najpodstatnejšie okamihy z trate ale aj so súkromného života. Asi každý vie ako nakoniec Michael dopadol a teda sa dal očakávať emotívny koniec ale ja som čakal že sa dočkáme aspoň pohľadu na Michaela v tejto dobe. Asi chcel aby si ho ľudia pamätali v najlepšom možnom svetle. 82% ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Pamatuji se, že jako malého kluka mě formule moc nebavila, Schumacherova neustálá vítězství v rudém monopostu mě ale poznamenala natolik, že se Ferrari stalo jednou z mých nejoblíbenějších značek vůbec. Hned z počátku mého rostoucího zájmu v roce 2015, který později přerostl v lehký fanatismus, jsem tak měl jisto kterému z týmů budu v F1 fandit. Až takovou sílu aura Michaela Schumachera měla, a proto si i kvalitní dokument zasloužila, což mě při oznámení jeho vzniku naplňovalo očekáváním, ale i strachem. Výsledkem toho snažení je, že tomu není prakticky co vytknout. K nejdůležitějším fázím Schumiho kariéry se zde vyjádří ti nejpovolanější, jenž ho kromě zaslouženého vyzdvihování do nebes, umí i patřičně, avšak korektně zkritizovat a tím i poukázat na rozdvojenou osobnost, kterou trpí zřejmě všichni nejzarputilejší sportovci na planetě, chovajíc se jinak v tomto případě kokpitu a mimo něj. Extra musím pochválit závěrečnou i otevírací sekvenci, která v kombinaci s opravdu povedeným soundtrackem působí opravdu opojně. Hudba mě v kombinaci s emotivním finále nejdůležitějšího závodu kariéry dohnala k slzám a co více si o takového počinu přát? 9/10 ()

Reklama

Reklama