Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Respekt a uznání! Tomudle týpkovi sem dycky fandil, i když sem nikdy v životě neviděl celej závod F1. Je to hodně dobře poskládanej dokument, ve kterým jsou starý záběry, rozhovory... Asi nejvíc mě bavily ty momenty bezprostředně po vyhraných MS, moc pěkný. Nevěděl sem, že se potkali na dráze se Sennou. Každopádně to, co teď jeho rodina prožívá je strašný... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Tento dokument bych pustil "Majkýmu", unudil by se k smrti, což by bylo pro tu poškozenou fyzickou schránku bez toho psychického velikou úlevou. Hned na úvod dodám, že jsem F1 sice sledoval, ale nikdy jsem nikomu nefandil. Mnozí budou namítat, že je to jak sledování porna bez onanie, ale opravdu mě zajímala většina hráčů. Zajímal jsem se však povrchně, proto jsem neznal východ této hvězdy, jenom jsem detailně postřehl západ za obzor. Dokument se v první části jeví zajímavě, některé věci jsem opravdu nevěděl. Vřelá akceptace se u mě změnila, když Michael začal vyhrávat. U našeho závodníka se začala objevovat docela solidní arogance. Obvykle nemám nic proti aroganci, sám občas bývám takový, ale jeho arogance byla naprosto protivná. Když mu nevyšlo předjetí, tak druhého naboural. Bylo mu jedno, že někoho bezpečně nepustí nebo předjede, tomu člověku bylo vše u výfuku. Možná by mi to nevadilo, kdyby se dokument zajímal i o jiné aspekty jeho kariéry a jeho života. Faktografické dílo nám totiž vyobrazuje jeho život tak, jak by asi chtěl Michael. Chladnost dokumentu tomu také příliš nepomáhá. A ve výsledku jsem čekal na nějaké odhalení jeho stavu, dokonce jsem čekal i na nějaký záběr... nic. Usvědčilo to mou teorii, že je na tom Schumarem tak špatně, že tu s námi není nijak, jen je tu s námi jeho tělo. Jinak by manželka už světu přinesla video, kde se jeho stav viditelně zlepšil. Nechce se ho vzdát, i když už to není on. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Životopisný“ dokumentárny film, natočený podľa určitých šablónov, a vo výsledku predsa len trochu iný. Cirka dvojhodinový dokument v produkcii Netflixu v podstate sumarizuje život jedného z najslávnejších a najlepších pretekárov všetkých čias Formuly 1, Michaela Schumachera. Dokument obsahuje nemalí počet archívnych záberov, ktoré doposiaľ neboli pre verejnosť dostupné.__ „You have to become one with the car. You should know exactly how much stress you can give to the car. Because there's a limit always, and you should be careful, like with everything in life you like, you have to have that kind of feeling to not go over the top or not be under it. And if you do that, hen both of us will be satisfied. The car and I.“ Týmito vetami začína dokument, ktoré v podstate definujú Schumacherovu ars poeticu. Od samého začiatku je tu vidieť obraz charizmatického pretekára, ktorý je nesmierne cieľavedomý, húževnatý, nekompromisný, odhodlaný pre víťazstvo spraviť (a takmer obetovať) všetko.__ Dokument o Schumacherovi, ako aj iné podobného druhu, má svoje pozitíva a negatíva. Ich rozoberanie a analýza by bol predmetom inej diskusii. Každopádne, som rád, že boli spomenuté a celkom otvorene prezentované aj incidenty (napr. incident s J. Villeneuve v roku 1997), v ktorých on bol tým vinníkom. Sú dôležité, pretože bez nich ten obraz o ňom by nebol celý. Nehovoriac o tom, že bez nich by sa len ťažko dalo pochopiť to, že ako videl a prežíval veci on (v žiadnom prípade netvrdím, že ich vždy videl dobre). Ďalej je dobré vidieť, že ako sa snažil so svojou rodinou (hlavne s manželkou) v rámci možností žiť normálny život. Trochu mi však vadí posledná časť. Jednak, jeho dominanciu a dominanciu vozidiel Ferrari v období 2000-2004 sumarizovali len v niektorých momentoch (aj v týchto rokoch sa stali veci, o ktorých by bolo potrebné hovoriť). Potom je tu jeho život po Formuly 1 (nemám na mysli tú strašnú udalosť, ktorá sa stala – je pochopiteľný, že o tej, najmä z pohľadu rodiny, sa hovorí obecnejšie, v krátkosti a opatrne).__ V dokumente, okrem skvelých archívnych záberov a skutočne nostalgických momentov, sa objavia aj kolegovia/spolupracovníci/súperi, ktorí v kariére Schumachera mali významné miesto. Bolo dobré opäť vidieť Jeana Todta, Rossa Brawna (bez nich by sa nedostal za hranice nemožných vecí), Miku Häkkinena alebo Davida Coultharda. Strašne však mi vadí, že Rubens Barrichello sa tu neobjavil.__ „Schumi“ bol, je a bude legendou navždy a to musia uznať aj tí, ktorí mu v tomto športe (a Ferrari) nikdy nefandili. Možno rozoberanie celej jeho kariéry by mohli spraviť podobným spôsobom, ako to bol v prípade Michaela Jordana (viz The Last Dance). Ale aj to sa dá pochopiť, že prečo sa tak nerozhodli. P.S.: Milovníci starej a pravdepodobnej najslávnejšej éry Formuly 1 určite prídu na svoje. Osobné hodnotenie: 84% (****) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument,který nijak nevybočuje,pluje po povrchu a neboří hranice (předpokládám,že nikdo nečekal,že tomu tak bude),ale jako připomínka skvělého závodníka funguje tak jak má.Kdo by čekal podobný dokument,jaký se dostal Sennovi,tak bude zklamán,ale za mě je to plus mínus to co jsem čekal že dostanu.Co moc nechápu je to,že je tomu někdo schopen napařit odpad jen proto,že se tady nedozvěděl jak na tom teď Michael je.Osobně jsem jeho fanoušek od první chvíle kdy začal jezdit za Ferrari a svým způsobem by mě samozřejmě také zajímalo jak na tom je doopravdy,ale na druhou stranu nikomu z nás do toho nic není a to co pro něj v téhle situaci udělala a dělá nejen jeho rodina,ale i přátelé je v dnešní době věc nevídaná...70% ()

Reklama

Reklama