Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška formule nic nového. Já osobně jsem si ale z dokumentu odnesl hodně. Nikdy jsem nebyl fanoušek F1, ale věděl jsem kdo byl Schumacher a vlastně jen díky tomuto člověku jsem věděl, co formule je a občas se na závody i podíval. Je to legenda a tou vždy zůstane. Z dokumentu vyplývá, že nebyl jen dobrý závodník, ale také dobrý člověk. On není inspirací jen pro závodníky formule, ale také pro veškeré sportovce, kteří ač jsou výborní ve svém oboru, nemusí být ve svém soukromém životě. On si své soukromý dokonale střežil a teď to dělá jeho rodina jemu. Chápu, že rodina neukázala nic z aktuální situace, ale mlžení okolo jeho stavu je smutné, jelikož jeho největší fanoušci si zaslouží znát skutečnost. Z dokumentu sice není nic moc poznat, ale dle posledních slov nemluví, nechodí, atd., potřebuje denní péči ošetřovatelů a podobně. Je to život, který by chtěl Michael žít? Nechtěl by pro rodinu třeba něco lepšího v jeho stavu? O těchto věcech můžeme jen spekulovat a když bůh dá, třeba ho ještě někdy uvidíme, ač silně pochybuji. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem spíše fandil Häkkinenovi, ale Schumi byl taky slušný řidič, o tom žádná. Dokument pěkně zaobaluje arogantní excesy, jeho paličatost a hazardování se životem. Ukazují ho jako dobrého tátu, mizerného zpěváka a vůbec z té kamenné sochy dělají docela prima chlapíka. Žádná inspirace, žádné verbování potenciálních, budoucích řidičů F1. U některých (Jean Todt) mi příjde, že se drží malinko zkrátka v popisování Schumacherových reakcí a to je škoda. Pointa je asi... nelyžovat... může vás to zabít. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Respekt a uznání! Tomudle týpkovi sem dycky fandil, i když sem nikdy v životě neviděl celej závod F1. Je to hodně dobře poskládanej dokument, ve kterým jsou starý záběry, rozhovory... Asi nejvíc mě bavily ty momenty bezprostředně po vyhraných MS, moc pěkný. Nevěděl sem, že se potkali na dráze se Sennou. Každopádně to, co teď jeho rodina prožívá je strašný... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že MSC je největší ikonou formule 1 a potažmo i celého motorsportu, je tenhle dokument promarněnou příležitostí. Zkratkovitý (absolutně vynechali jeho důraz na fyzičku v kontrastu s ostatníma pupkáčema, jak plnil roli týmové dvojky v '99, jak jeho 5 titulů v řadě nebylo tak jednoduchých, jak mají všichni zaryto v paměti, a další a další a další), bez emocí (něco se jakž takž dalo pocítit u jeho prvního titulu v rudých barvách), bez statistik, bez konce. Neznalého člověka nemůže ohromit, znalého zklame. Přitom dokument o Sennovi mohl posloužit jako skvělá inspirace. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Schumacher mi byl vždycky sympatický a tato óda na „Šumiho“ to jen potvrdila. Život velmi cílevědomého člověka, který věděl, co chce a šel si za tím. Velmi sympatická mi je i jeho manželka, která na konci řekla moc hezkou myšlenku „Michael nás vždy ochraňoval. A teď ochraňujeme my Michaela.“ Takže rozhodně nečekejte, že vám někdo ukáže záběry, jak leží bezvládně na lůžku. Jaký paradox, že se mu život obrátí na ruby při obyčejném lyžování. Jinak je dokument proložen velkou spoustou fotografií a videí jak z profesního, tak z osobního života. Jelikož jsem ale viděla nedávno dokument Senna, tak dávám jen 4*. Zkrátka mě tak nechytil za srdíčko. ()

Reklama

Reklama