Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Tento dokument mě za srdíčko bohužel nechytl, čekal jsem vic. F1 Drive to Survive od Netflixu je o nekolik levelů výše. Schumachera jsem měl rád v Bennetonu, ve Ferrari už ne. Ani tak jsem se nedozvěděl nic nového či zajímavého. Dronové záběry na zasněžené francouzské hory a staré rodinné fotky filmu nepomohli. Škoda. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Výjimečný dokument jednoho z historicky nejlepších sportovců na naší planetě, který mapuje takřka všechny nejdůležitější životní okamžiky závodníkovi kariéry. K tomu využívá retrospektivní pojetí a archivní záběry, pomocí nichž může divák nahlédnout do osobního života Michaela Schumachera a poznat jeho osobnost z druhé strany. Snímek ve svém průběhu seznamuje diváka se Schumacherovými největšími rivaly - Sennou, Hillem, Villeneuvem, Hakkinenem, to však pouze do úspěšného roku 2004. Pro jeho "zářivější" divácký vjem tak tvůrci zcela vymazali roky 2005 a 2006, kdy byl jeho největším konkurentem na trati Fernando Alonso, což je nejspíše tím jediným významnějším přešlapem dokumentu. První záběry snímku, střídající poklidný podmořský svět se závodní pasáží z kokpitu F1 za zvuku písně Piscine od Petera Hinderthura, doslova berou dech, až z jejich síly divákovi naskakuje husí kůže. Bohužel se dynamiku a napětí daří snímku držet pouze první hodinu a ta druhá strádá. Velmi oceňuji, že se Michaelova rodina společně s režisérským duem Kammertons - Wech rozhodli zachovat tajemství v podobě aktuálního závodníkova stavu. Takto si každý z nás může uchovat vzpomínku na Michaela Schumachera, jako na dobrého otce a pravého vůdce v tom nejlidštějším možném světle. Jakožto velký fanoušek F1 mezi lety 1997-2008 děkuji Netflixu za tento výjimečný sportovní zážitek. Dávám čtyři hvězdy. 👍 (16.09.2021) ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher. Dokument o ňom – od detstva až po najväčšie úspechy v F1, niekoľko osobnejších spovedí. Utvoríte si pekný obraz o tom, ako dieťa z nemajetnej rodiny môže vo svete motošportu dospieť k obrovskému úspechu. Niekoľko momentov bolo mimoriadne dojímavých – napr. keď Michael trávil čas spolu s mechanikmi, aby dokázali vylepšiť monopost Ferrari a nakoniec sa to podarilo aj vďaka jeho prístupu. Chránil svoje súkromie a nepripúšťal si médiá k telu, naopak, vyhýbal sa im. Slová, ktoré vyslovil po tragickej nehode Ayrtona Sennu... Nielen dojímavé, ale zároveň akoby rozprával o sebe, netušiac, že o pár rokov po nešťastnej nehode skončí v kóme on sám. A záver? Corinna: Michael celý svoj aktívny život chránil rodinu pred nechcenou pozornosťou médií, teraz je čas robiť to isté pre neho. ()

Reklama

Reklama