Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerný klasický triler, akých sa točí v Hollywoode tak desať ročne, tých áčkových. Priemerný scenár, priemerná réžia, neprekvapivý záver, slušní áčkoví herci. Film sa inšpiroval Hitchckokovým Rope, to pre tých, ktorým tento film pripadá originálny. Gosling a Pitt sú celkom charizmatickí, Bullock s Chaplinom už pomenej. Žeby to bol umelecký zámer? Ha ha... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Proč všechny americké kriminálky musí mít podobný schematický závěr? Kriminalista proti padouchovi, který se zázračně probere z komatu a zástupce zákona málem přidusí; takže se pro změnu dostává do komatu kriminalista,ale je jasné, že ten se probrat musí... A to houpání na vratkých balkonech, zábradlích... Kdyby se tomu tvůrci ve Vzorci pro vraždu ubránili, možná bych dal o hvězdičku víc. Ale jinak dobře prolínající se časové roviny při rekonstrukci činu. Na to, že bylo jasné, kdo je (jsou) padouch/-ši, tak vyprávění bylo dramatické. Střídání plánování vraždy s poznámkami vyšetřujících kriminalistů. Nudící se kluci ze střední zahráli výborně, Sandra Bullock taky. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Rafinovano spracovaný krimi thriller kde Sandra Bullock dokázala,že vie zahrať viac ako len prihlúple,laciné a múdro sa tváriace postavy žien s vtipným žargonom.Uveriteľný výkon,vážna úloha detektívky jej moc svedčala..Dokázala by som si ju kľudne predstaviť v nejakom fajnovom krimi seriály,kde by si strihla hlavnú postavu..A Ryan Gosling mal docela obstojný rozjazd na ceste za hereckou kariérou.V tomto prípade sa nemá za čo stideť... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla kdysi dávno zhruba od poloviny a vydržela jsem u něj až do konce. K obrazovce mě připoutal hlavně osobitý Ryan Gosling, a zjistila jsem, že nejen hezky vypadá, ale také umí hrát. Společně s Michaelem Pittem vyzdvihávají celý příběh. Dokonale ztvárnili své rozporuplné charaktery a také se postarali o závěrečné, možná až nečekané, vyjasnění celého případu. Povedený a zajímavý thriller o dvou klucích, kteří spáchali perfektně vymyšlenou vraždu. Jenže ani jeden z nich nemusí být tím, kým se zdá... ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Taková klasická, dá se řící TV podívaná. Sandra Bullock není špatná, ale taky není nijak oslnivá, či v této roli zapamatovatelná. Ryan Gosling hraje namyšleného teenagera skvěle. Člověk si až myslí, že je takový ve skutečnosti, ale co my víme, že? Jinak nápad poměrně lákavý, ikdyž mi to něco připomínalo, jen nevím co.... Ryan Gosling si zahrál i na opačné straně barikády u téměř dokonalého zločinu s mistrem Hopkinsem jako sokem, ten film se mi líbil daleko více. Ovšem i Vzorec Pro Vraždu se dá, ale najdou se desítky lepších filmů... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Scéna v závěru filmu, kdy Richard (Ryan Gosling) olízl Cassiin (Sandra Bullock) obličej, nebyla původně ve scénáři. Po několika klapkách se Gosling zeptal Bullock, jestli by jí nevadilo, kdyby toto přidal jako důkaz zvráceného uvažování jeho postavy. (c.tucker)

Reklama

Reklama