Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mě samotného dost překvapilo že jsem vydržel film se Sandrou do konce, tyhle thrillery mě baví, tohle bylo fajn. Překvapily mě mlaďasové Gosling a Pitt byly sympatičtí(což je u Pitta celkem zvláštní), a sehrály vše dobře, Penn byl uchylnej jako vždycky a hudba od MAnsella se prostě dobře poslouchala. Doporučuji mě se to íbilo. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Proč všechny americké kriminálky musí mít podobný schematický závěr? Kriminalista proti padouchovi, který se zázračně probere z komatu a zástupce zákona málem přidusí; takže se pro změnu dostává do komatu kriminalista,ale je jasné, že ten se probrat musí... A to houpání na vratkých balkonech, zábradlích... Kdyby se tomu tvůrci ve Vzorci pro vraždu ubránili, možná bych dal o hvězdičku víc. Ale jinak dobře prolínající se časové roviny při rekonstrukci činu. Na to, že bylo jasné, kdo je (jsou) padouch/-ši, tak vyprávění bylo dramatické. Střídání plánování vraždy s poznámkami vyšetřujících kriminalistů. Nudící se kluci ze střední zahráli výborně, Sandra Bullock taky. ()

Reklama

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Young & talented - Pitt & Gosling, bez nich by som pravdepodobne nehodnotila tak vysoko, a pravdepodobne by sa ani nevyhupol do mojej top 10, no v tejto konštelácii moja srdcovka, viem dookola pozerať. Jednoznačne dominujú herecké výkony (Gosling pri scénach keď balí Bullock a tiež v tej telocvični keď vyšetrujú tie topánky nemal chybu) téma naozaj pútavá - dá sa spáchať dokonalá vražda? Veľký plusový bod má u mňa aj hausboat, so cool. However - guilty pleasure. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla kdysi dávno zhruba od poloviny a vydržela jsem u něj až do konce. K obrazovce mě připoutal hlavně osobitý Ryan Gosling, a zjistila jsem, že nejen hezky vypadá, ale také umí hrát. Společně s Michaelem Pittem vyzdvihávají celý příběh. Dokonale ztvárnili své rozporuplné charaktery a také se postarali o závěrečné, možná až nečekané, vyjasnění celého případu. Povedený a zajímavý thriller o dvou klucích, kteří spáchali perfektně vymyšlenou vraždu. Jenže ani jeden z nich nemusí být tím, kým se zdá... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době vzbudil Vzorec pro vraždu velký ohlas. Líbilo se mladé dravé herectví Michaela Pitta a Ryana Goslinga, jiná poloha stálice Sandry Bullock a samozřejmě románek mezi mladičkým Goslingem a starší kolegyní Bullockovou, který vhodně doplňoval propagaci. Někteří šli tak daleko, že ve filmu viděli pokračování takových klasik jako je Dahlova povídka Skopec na porážku nebo klasický Hitchcockův film Provaz. Já bych tak daleko nešla. Ale je to dobrý zážitek. Zvlášť zpětně, když víme, že Pitt i Gosling to někam dotáhli. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama