Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá kriminálka vystavěná na dobrém příběhu.Všechny postavy jsou skvěle rozehrané a skvěle zahrané.Až na jednu a to na tu hlavní.Sandra Bullock se do krimi vůbec nehodí a tento film to bohůžel potvrzuje.Je to možná její nejhorší herecký výkon z celé její kariéry.Zato obdivuhodné výkony předvádí Ryan Gosling a Michael Pitt.Vždycky když jsou tyto 2 herci na plátně tak to stojí zato.A už jenom kvůli těmto dvoum objevům vám doporučuji tento film vidět.A ty Sandro táhni do romantických komedií ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mě samotného dost překvapilo že jsem vydržel film se Sandrou do konce, tyhle thrillery mě baví, tohle bylo fajn. Překvapily mě mlaďasové Gosling a Pitt byly sympatičtí(což je u Pitta celkem zvláštní), a sehrály vše dobře, Penn byl uchylnej jako vždycky a hudba od MAnsella se prostě dobře poslouchala. Doporučuji mě se to íbilo. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že ti dva vraždící mladíci by měli v tomto filmu dostat mnohem větší prostor, jelikož jejich psychologie není zas až tak propracovaná a jistě se nabízelo mnoho dalších zajímavých faktorů ovlivňující jejich jednání, což je vlastně důsledkem přílišného zaměřování se na hlavní vyšetřovatelku, jejíž příběh se mi zdá dosti banální a docela i ohraný (i když chlápek vykopnutý z postele zas až tak obvyklý není). Nicméně výkony herců jsou zajímavé, určitě velmi překvapil Gosling a Pitt, Bullocková se předvedla v lepším světle než obvykle (tedy ve stupidních romantických břečkách), Chaplin bohužel zahrál svůj ohraný standard, což jistě zavinila i jeho vděčně-nevděčná role "krotitele rozvášněné psychiky ". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla kdysi dávno zhruba od poloviny a vydržela jsem u něj až do konce. K obrazovce mě připoutal hlavně osobitý Ryan Gosling, a zjistila jsem, že nejen hezky vypadá, ale také umí hrát. Společně s Michaelem Pittem vyzdvihávají celý příběh. Dokonale ztvárnili své rozporuplné charaktery a také se postarali o závěrečné, možná až nečekané, vyjasnění celého případu. Povedený a zajímavý thriller o dvou klucích, kteří spáchali perfektně vymyšlenou vraždu. Jenže ani jeden z nich nemusí být tím, kým se zdá... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo očividně inspiroval Hitchcockovým "Rope". Inu, proč ne? Vražda pro vraždu (akt panské vůle, vládnoucího vědomí; srov. Nietzsche a Hegelovu dialektiku pána a raba), to se nikdy neokouká - jen houšť a větší kapky. "Vzorec pro vraždu" by pravděpodobně taktéž nevznikl, nesetkali-li by Arthur s Paulem (Justin, mnou stále oblíbenějšího, M. Pitta by chtěl být Rimbaudem; kdo by taky nechtěl?). V pořádku, posud nic proti ničemu, opisování není zas tak vážný přečin. Co by se však nemělo, na stopu pachateli by kriminalist(k)u nemělo navést, že nevěří frajírkům (či je dokonce nemá rád(a)), protože s jedním z nich má nešťastnou zkušenost (fucking generalizace). Odkdy se sakra (píšu sice "sakra", ale myslím "k***a do p**i) zločiny rozřešují neléčenými traumaty?! Chcete sakra (analogická situace) naznačit, že jinak než intuitivně aka hystericky by to to DĚVČE nevyřešilo (ale jděte, chlapci si o odhalení od půlky koledovali)?!! Bleskurychle zase udělejte z hollywoodských krimi thrillerů arény pro souboj geniálních mozků (Sedm, Mlčení jehňátek). Btw. na to, jak se "Vzorec pro vraždu" přiživuje na Rimbaudovi, je málo homosexuální. Mezi Pittem a Goslingem to mělo jiskřit daleko víc, čímž pány nechci shazovat, kvůli těmto dvěma jsem tenhle film dokoukal. 50% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno