Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka normalizační komedie – připitomělá zápletka, která má jediný účel: oblbovat diváka a jen tak mezi řečí mu podsouvat normalizační obraz světa, zakuklený do chabého satirického hávu. Velmi trapný odsudek české podvodnosti, chamtivosti a také samozřejmě toho, že se nám tady přece nežije tak dobře. Pravda, v krámech máme hovno, ale dolar trvale klesá. Schulhoff nepatří k nejhorším tvůrcům normalizační etapy, díky hereckým výkonům je možné tuto komedii ještě uvádět v atraktivních časech, leč její přiblblost to příliš neotupuje. ()

Reklama

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborné satirické komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu. Už to není tak moc o dělání si naschválů mezi sebou jako v prvním díle. Teď je to zaměřeno více na to, jak se dostat k penězům. Zatímco Novákovi založí fiktivní klub Nováků a za členství chtějí zaplatit, Bartáčkovi si hrají na chudinu a chtějí vytáhnout co nejvíce peněz z bohaté tetičky z USA. [12972. hodnocení, 189. komentář, 63%] ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Méně řachandy než v "Zítra to roztočíme," kdy se vám smíchy prohýbá bránice - ale více úsměvné satiry ohledně českého "nebát se a nakrást". K výměně Kopecký - Sovák. Nejde o to, že by Kopecký byl nutně lepší herec než Sovák. Jde o to, že mezi chaoticky-extravertně-cholerickým-labilem Kopeckým a Zázvorkovou je chemie, stejně jako je (skrytě explozivní) chemie mezi ním a Janžurovou. (V této poloze relativně umravněný, strukturovaný, introvertnější) Sovák už s nimi takto nereaguje. Nevzniká tak ostré tření a konflikt jako základ na neslučitelných charakterech založeného humoru (jako je třeba Červený trpaslík). Proto do filmu přidali dědečka (František Filipovský) jakožto "pátý element". ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)
  • Trápenie si počas natáčania užil František Peterka (Karel Bartáček), ktorý sa ako neherec cítil v skvelej spoločnosti tých najväčších hereckých majstrov ako outsider. „Veľa mi pomohol pán Jiří Sovák (Evžen Novák), ktorý nahradil Miloša Kopeckého. Hovoril mi: ‚Franto, predstav si, že si doktor a tá rola je pacient. A tebe ide predsa o pacienta, ego ide bokom. Chceš ho čo najlepšie vyliečiť, nie?“ Tým mi otvoril oči. Ja som sa nikdy s nikým z hercov veľmi nebavil a skôr sa držal bokom. S ním sme sa ale veľa rozprávali. Bol to fajn chlap.“ (Raccoon.city)

Reklama

Reklama