Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

bourec 

všechny recenze uživatele

Zabitej potenciál ženskou režisérkou, která nechala x-mena vzlykat, brečet, a aby se neřeklo, že je to posedle narůžovělý, naroubovala tam dvě střílečky. A ten konec působil značně zoufale. Kdyby to bylo víc krimi, a využili ty reálie zatopenýho města, mohlo to bejt ok. Tohle ale nestojí ani za starou bačkoru. 30%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Noir je žánr, který má tu kouzelnou vlastnost, že pokud takový film selže ve stylu, stane se strašně srandovním. A u Reminiscence jsem se chlámal místy jak retard. Čímž snímek mimo jiné opět dokazuje, jak ona slavná škatulka "nejlepších nerealizovaných scénářů" není zárukou čehokoli, protože se jedná jen o mizerný rip-off Strange Days (přičemž tohle srovnání nemůže ustát). Se schopnější režií a hlavně scénografií by se zde ustálo ledasco, protože ten námět není úplně špatný, ale už jen kvůli tomu, jak to všechno působí uměle a lacině scénicky vyniká jak přiblble je to napsaný, zahraný a realizovaný. Přesto jsem rád, že se do tohohle retrofuturistického neo-noiru někdo pustil, aniž by se nad něj zkoušel 'poučeně' povyšovat, což je dneska vzácný. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman a Rebecca Ferguson stvořili už perfektní duo v jednom z mých vůbec nejoblíbenějších filmů a jejich další spojení bylo hlavním lákadlem jinak tajemstvím zahaleného snímku. O Reminiscenci jsem věděl dost dlouho a zároveň o ní netušil skoro nic a po zhlédnutí mnou cloumají poněkud rozporuplné pocity. Hrátky s časem/vzpomínkami mě na filmovém poli asi nikdy neomrzí, je k nim ale potřeba hutná zápletka a ta mě tady zase tolik neuchvátila. Obecné hodnocení silně odpovídající, další případné klesání už filmu ale nepřeju. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když je napsaná jako režisérka žena, obvykle mi ty filmy nesednou. Neumím říct proč obecně, ale umím to říct tady. Vizuálně je to super, herci hrajou dobře, zápletka je docela nápaditá, tyhle mindfucky s pamětí mám rád. Nedává to ale moc smysl (místy i z hlediska normální fyziky) a hlavně tomu chybí emoce, v podstatě mi byly ty postavy ukradené. A to by se asi u filmu stát nemělo. Nicméně dokoukal jsem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ze kterého by se dalo vyždímat i mnohem více. Každopádně jsem byl spokojený i s tímto výsledkem. Akce sice příliš nebylo a dalo by se spekulovat, zda Hugh Jackman vyhrál alespoň jeden souboj. To co nám bylo představeno sice vypadalo velice dobře, ale rozhodně to nebyl žádný akčňák. Jednalo se totiž o propracované krimi/drama v budoucnosti s potenciálním love story visícím ve vzduchu. Zápletkou, která se zkrz vzpomínky pomalu rozkrývala jsem byl uchvácen a závěr mne dokonce mírně dojal. Hodnotím tedy jako horší 4* 70% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Jemný zvuk tradičného orchestra bol vyhradený pre bohatých obyvateľov žijúcich na suchých oblastiach mesta Miami. Kolektívne používanie gitary, piana a bicích predstavovali potápajúcí sa svet do ktorého patrili Bannister (Hugh Jackman) a Mae (Rebecca Ferguson). (Reverse01)
  • Napriek náročným výzvam nestrácal Jackman dobrú náladu. Každý piatok počas nakrúcania údajne rozdával členom a členkám štábu lístky do lotérie. (Dajman)
  • Scény ze zábavního parku se natáčely v parku Jazzlands v New Orleans, který v roce 2005 zničil hurikán Katrina. Park už nikdy nebyl znovu otevřen. (NiWi)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama