Reklama

Reklama

Nesnesitelná tíha obrovského talentu

  • USA The Unbearable Weight of Massive Talent (více)
Trailer 1

Herca Nicka Cagea trápia finančné problémy. Aby odvrátil nevyhnutný bankrot, musí prijať ponuku vystúpiť na narodeninovej oslave bohatého fanúšika za odmenu milión dolárov. Týmto fanúšikom je však mocný drogový barón Javi Gutierrez (Pedro Pascal), ktorý uniesol dcéru mexického prezidentského kandidáta. A tak musí slávny herec Nick pod vedením agentky CIA Vivan (Tiffany Haddishová) predviesť pred gangstrami svoje životné predstavenie, aby zachránil nielen seba, ale aj svojich blízkych a splnil cieľ tajnej misie. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (230)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že nebude chcieť, aby som mu ho vyfajčil. Alebo aby som ošukal jeho ženu. Alebo aby som sa pozreral ako ju šuká on.“ Ďalší vynikajúci námet pochovaný podpriemerným scenárom. Keď už Nick Cage hrá Nicka fuckiiiiiiiiiiiiiin' Cagea, čakal by som nálož vtipov, hlášok a narážok na jeho filmy a kariéru. Iste, odkazov na filmy je tu viacero, ale vtipný tento film rozhodne nie je. Nejaká vtipná scéna či hláška sa pritrafí raz za pol hodinu. A to je málo. Strašne málo. Nakoniec ale musím dať Nickovi (a jeho alter egu) palec hore aspoň zato, že sa, podobne ako JCVD, občas snaží oživiť svoju polomŕtvu kariéru. 50 % ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film, kde Nick Cage hraje Nicka Cage, který hraje Nicka Cage ve filmech s Nickem Cagem. Jakkoli debilně to zní a jakkoli špatné (“jen” špatné je asi slabé slovo) filmy Cage posledních deset let natáčel, zde je to snad úplně jiný člověk a celý film boduje! Čekal jsem béčkovou slátaninu jako obvykle, ale tohle se povedlo - příběh o vyhořelém herci, jenž se omylem připlete do akce CIA a má špehovat z osobní blízkosti velitele kartelu, se kterým se ale až moc sblíží a postupně si padnou do noty. Klišovité až za hrob a originalitou film taky zrovna nečíší, zato feel-good buddy komedie s atypickým a poměrně suchým humorem je to teda skvělá a celé to evokuje až parodii na samotného Nicka Cage (svatyně s jeho polštářem, jeho memes a plakáty, odkazy na jeho filmy…) a právě za to film sklízí celý úspěch. Nebojí se udělat si sám ze sebe prdel, dokáže místy vyvolat lehké napětí, pobavit a úplně odlehčit celé sledování, až je divákovi vlastně úplně jedno, že má film své nedostatky a jen si jej užívá a směje se nad občasnou absurditou situace a vpodstatě celého filmu. Čekal jsem propadák, dostal jsem skvělou komedii, která se vymyká všem zajetým standardům a je zkrátka svá, ale jednoduše dokáže zaujmout. Fajn oddechovka. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Na lowbudgetovku to vlastně vůbec není špatné. Film zvládá dobře parodovat tvorbu Nica Fuckin Cage a zároveň se umí brát vážně, občas až teatrálně, předvádí opravdu masivní tíhu nezměrného talentu této legendy. Škoda jen, že je na filmu vidět omezený rozpočet, protože tomu odpovídá kvalita filmu jako takového. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo tam po tom, nápad je to skvelý. Gormican s Ettenom však nie sú tak kvalitní scenáristi, aby z neho dokázali vydolovať maximum a v prípade Cagea a meta rekapitulácie jeho kariéry sa skrátka maximum všetkého vyžaduje. Parodické momenty sú síce vtipné, avšak kto videl niekoľko paródií akčného žánru, otvárať ústa nad originalitou tvorcov nebude. V zásade ide o príjemnú jednohubku s niekoľkými skvelými nápadmi a naopak s viacerými scénami a dialógmi, ktoré vyznejú do stratena. Adaptácia je ako meta film predsa len niekde inde. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný Nicolas Cage se vrací na scénu jako... Nico Cage. Divné? Ani ne. Možná trošku. Ale jak udělat comeback než film o sobě. Na druhou stranu Nicolas Cage nemusí dělat comeback, on totiž nikdy nikam neodešel že? Groteskní cringe komedie o návratu jedné filmové legendy. Utahuje si sama ze sebe, a ještě z nejčastějšího filmového žánru. Vlastně jsem se dobře bavil, i když jsem měl občas pocit, že je film příliš překombinovaný a dlouhý. Přesto průměrná zábavná oddechovka, která má občas čtyřhvězdičkové pasáže. Jízda v autě je prostě meme materiál jako řemen. (60 %) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (19)

  • Scénář byl uveden v Blacklistu 2019 a je považován za jeden z nejlepších nerealizovaných scénářů. (HanzoBureshi)

Související novinky

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

Nová Anakonda loví překvapivé obsazení

24.08.2024

Předělávek osmdesátkových hororů už bylo dost, nyní na přetřes musí přijít i pozdní devadesátky. Jenom tak si lze vyložit následující zprávu. Nové verze by se totiž měl dočkat rozporuplně přijatý… (více)

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama