Reklama

Reklama

Archiv

Trailer 1

Vzdálená budoucnost, rok 2038. Jules a George Almorovi mají autonehodu, při které Jules, v té době těhotná, zemře. Její vědomí je uloženo v zařízení vytvořeném společností Archiv, které Georgovi umožňuje vést s ní simulované rozhovory po telefonu, po dobu až 200 hodin. George, odborník na robotiku, začne tajně vyvíjet robota, který bude schopen trvale udržet její vědomí. Po dvou počátečních pokusech, prototypech J1 a J2, je jeho finální verze J3, téměř hotová. J2 má mozek šestnáctileté dívky a začne žárlit na Georgeovu práci na J3 a stále více se začíná chovat nepředvídatelně. Archiv zjistí, na čem Georg pracuje a chce roboty získat? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Chlapík zneužívá laboratoř, aby si pěkně v klidu vyrobil robotickou kopii své mrtvé manželky. Celkem mu to jde, má i pár prototypů. Ty se ale začnou chovat jako normální ženy, tedy začnou lhát, sabotovat, žárlit, podvádět, chovat se majetnicky a tak... Tak, jak to píšu, to asi zní zajímavě. Pravý opak je ale pravdou. Takové obrovské snůšky zbytečných žvástů, jakýchsi vzpomínek a kila zbytečně natočených záběrů se jen tak nevidí. Výsledkem je fatálně nudná, nezajímavá, komorní hovadina, která se táhne jak sliz. (8%) ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět dobré sci-fi, tak si najděte modře hodnocené kousky na csfd. Jedním z nich je i Archiv. Komorní záležitost, která si hraje s diváckým očekáváním, přičemž nabízí i nečekaný dějový zvrat a dobrou futuristickou atmosféru v nejspíš hodně skromném budgetu, který nemůžu než pochválit. Kdy jste naposledy viděli ve filmu lidi převlečené za pochodující roboty uvěřitelným způsobem? Stejně tak kulisy jsou naprosto uvěřitelné, ač velmi levné. Vše pak navíc táhne nahoru skvělý hudební doprovod a hlavně zasněžené horské prostředí, čehož kameraman plně využívá. Problém mám jedině s poněkud přestřelenou stopáží, což jde znát hlavně na lehce utahané první polovině, a taky s tím, že režisér nemá úplně cit pro minimalismus, o který snímek spíš zoufale prosí a vy budete také, když si vzpomenete třeba na Ex Machina. Jinak ovšem velmi poutavá podívaná a v rámci žánru zas něco trochu chytřejšího a osobně myslím, že v jistých směrech i originálního. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tady ty filmy, kde někdo žije v krabici, v sobě skrývají riziko, že se u jejich sledování může divák cítit, jako by v té krabici byl zavřenej taky. A to není synonymum pro velkou zábavu. To je stav, kdy se v průběhu hodiny a půl začnete ošívat, protože se všechno viděné děje podruhé, potřetí a popáté. Jeden kotrmelec už pak ten výslednej dojem nezachrání. P.S.: Hodně vás tu v souvislosti s Archivem zmiňuje film Ex Machina. Mně osobně se ústřední myšlenka Archivu, respektive obě dvě, líbily víc, ale právě nejen kvůli Ex Machině, ale třeba i kvůli Black Mirroru se s hodnocením držím při zemi, protože ty inspirační zdroje jsou za mě až moc okatý. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Opravdu mučivá záležitost - sci-fi povídka s odhadnutelným vývojem a komickým zvratem, kterou někdo sadisticky natáhl otravnými flashbacky a emo záběry na skoro dvě hodiny. Chudák Stacy Martin tam musí pobíhat posypaná moukou s bílou parukou jako Majka z Gurunu a generovat existenční dilema, aby to pak bylo úplně k ničemu. Hlavní protagonista je ztělesněn necharizmatickým hercem s vizáží George Michaela, který jakoukoliv předstíranou emoci uhasí mrtvýma očima. Tady silný sci-fi zážitek nehledejte. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

S filmami a pribehmi s umelou inteligenciou sa za poslednych 10 rokov roztrhlo vrece a je to logicke, kedze je to jeden z najdolezitejsich smerov technologickeho vyvoja. Ale vdaka tomu som uz ich videl mraky a mam s cim porovnavat. Toto prevedenie je o cosi slabsie, ako by som chcel, ale neurazi. Twist v zavere bol celkom fajn. Niektori sme ho mozno tak trochu cakali. Niekomu moze sadnut. 50% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Film mal mať pôvodne premiéru na South by Southwest v marci 2020, ale kvôli pandémii COVID-19 bol zrušený. Namiesto toho dostal digitálne vydanie s obmedzenými premietaniami v kinách po celých Spojených štátoch 10. júla 2020. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Budapešti (Maďarsko) a v uliciach Chicaga (Illinois, USA). Vonkajšie zábery z vodopádov sú z Månafossen v Nórsku. Natáčalo sa od konca októbra 2018 a skončilo sa vo februári 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama