Reklama

Reklama

8 MM

  • USA 8MM (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Tom Welles (Nicolas Cage) vede se svou manželkou (Catherine Keenerová) a novorozenou dcerou poklidný život v pensylvánském Harrisburgu, kde tráví většinu času nad rutinními případy nevěrných manželů. Když je však pověřen úkolem, který se týká malého, neškodně vyhlížejícího 8mm filmu, zabředne do nejtemnějších zákoutí lidské společnosti. Neúnavné pátrání po osudech nezvěstné dívky z filmu, která zcela pohltí jeho mysl, jej zavádí přes chodníky slávy v Hollywoodu až do newyorské čtvrti Meatpacking district. Posedlý Welles, jemuž pomáhá protřelý prodavač knih pro dospělé v podání Joaquina Phoenixe, opustí rodinu i svůj dosavadní život poté, co si uvědomí, jak smrtící může být jeden osmimilimetrový film. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (731)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Alespoň že nejsem jediný....Abyste mi rozuměli, patřím mezi ty, které nedovede nadchnout ani vetšina všeobecně uznávaných Schumacherových snímků. Byť rozum vnímá jejich filmařské kvality, srdce zůstává nezasaženo a ne a ne se odhodlat ke změně tepové frekvence... Schumacherovi se nepovedlo vyvolat černočernou dusivou atmosféru, která by diváka zatížila jako zimní peřina (a která je tolik vlastní Fincherovu Se7en) a jelikož se režisér zároveň příliš nepouští ani do explicitně násilných scén, chybí Cageově exkurzi do světa toho nejzvrácenějšího porna ten správný feeling. Na druhé straně uznávám, že barvami hýřící vizuál je - vzhledem k žánru - odvážnějším a progresivnějším formálním hávem, než uchýlení se k osvědčeným prvkům filmu noir. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Thriller 8 MM mě vždycky spolehlivě dostane. Poprvé jsem se s ním setkal před několika lety, a už tentokrát to pro mě byl zážitek na celý život. Scénarista se s ničím rozhodně nepáral, a divák tak má v konečném důsledku možnost shlédnout napínavé, ale hlavně drsné pátrání policisty v roli N. Cage po zmizelé dívce, která se účatsnila natáčení snuffu (amatérského porna). ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle starého pravidla by měl název na první pohled zaujmout. A to se tu daří, protože pod takhle nicneříkajícím názvem jsem si nedokázal nic představit a jen proto mě zaujal víc. Když jsem se na to díval poprvý, bylo to na neorigoš VHS od kamaráda a vůbec nic jsem o tom filmu předem nevěděl. A o to víc jsem byl překvapenej, co se z toho vyklubalo. Přiznám se, že po Batmanu a Robinovi a Batmanu navždy jsem k Joelu Schumacherovi žádnou velkou důvěru neměl. Dobře, Volný pád se mi líbil, ale to už taky bylo hodně let dozadu a všichni víme, jak je Fortuna v tomhle odvětví vrtkavá. Ale tato temná v první části kriminálka a ve druhé výprava za pomstou se mu vydařila až neskonale. Zápletka pravda ne úplně originální, kolikrát jsme už v detektivce viděli, že po smrti bohatého člověka vyplývají na povrch různá zvěrstva, která za života napáchal. A zvěrstva, která napáchal boháč zde jsou vážně uvěřitelná. A to je nejhorší, že se to může stát i vám (abych citoval název jiného filmu s Cagem). Vědomí, že vás klidně zítra může někdo nechat zabít, jen proto, že chce vědět, jestli mu to projde nebo zjistit, jaké to je zabít nebo jen vidět vaši krev. To je na tomhle filmu to nejhorší. Přiznám se, že jsem taky viděl snuff film, ale ten film byl hraný. Nepravdivý a ve chvíli, kdy jsem zjistil, co je to zač, tak jsem to smazal. Protože dívat se na to, to znamená podporovat tyhle nechutný individua, zde ztvárněné skvělým Jamesem Gandolfinim a spol. Z detektivky se stává honba za spravedlností, touha, kterou hlavní hrdina nedokáže potlačit, protože je součástí jeho podstaty. Spravedlnost buď musíme mít v krvi od narození, nebo nám tam už nikdy nevteče. Ale ztratit ji můžeme kdykoliv. Touha po spravedlnosti je jednou z mála věcí, které lidi odlišují od zvířat (pokud nepočítáme krutost a ostatní špatné vlastnosti) a měli bychom si ji všichni pěstovat. nejen touhu po spravedlnosti vůči nám, ale spravedlnost obecně. Film je skvělý, aůe rozhodně to není žádná oddychová akce, nebo pseudointeligentní filozofárna. Tohle je život a jeho nejtemnější stránky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak temný ten film ozaj je, morálne vyhrotený tiež. Špinu biznisu, do ktorého sa postupne ponára hlavný hrdina aj proces, v ktorom aj jeho to svinstvo zvnútra rozleptáva ukazuje dosť sugestívne. Ale rovnako sa nemôžem zbaviť dojmu, že pôvodne zamýšľaný Fincher by z toho vytiahol oveľa viac. Vynikajúci nápad, ale podľa mňa nešťastne natočené. Z odstupom rokov si pamätám len skutočne málo. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, jak lze vytvořit mrazivý a až děsivě nepříjemný film, aniž by se muselo použít primárně nechutných záběrů. I přes poněkud odvážně použité záběry slunného Miami má film neuvěřitelně špinavý, vlhký, až páchnoucí look, který spolu s psychologií hlavní postavy utváří dokonalý atmosferický celek. Mimo hlavního Cagea je radost sledovat i vedlejší postavy (Phoenix, Stormare). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 36,7 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 96,6 mil. (NIRO)
  • V izbe S&M zabijaka zvaného Mašina (Chris Bauer) visí viacero plagátov kapely Danzig. (BlackTom)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama