Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Melies odpad!

všechny recenze uživatele

0 / 10 Batman navždy? To znie ako vyhrážka!!! Val Kilmer má k Batmanovi asi tak blízko ako ja k Dolly Buster, Chris O'Donnel je vtieravý jak opalovací krém (heh, to sa mi podarilo, že opalovací krém, ha-ha-ha!!!), Tommy Lee Jones musel byť na dne, inak si neviem vysvetliť čo tu robí, Jim Carey má gumeý xicht a Kidmanová sa zjavne ešte len hľadala (našťastie sa už našla). Scenárista sa asi bavil bezmyšlienkovitým klikaním do klávesnice a potom to omylom poslal do Hollywoodu (mne sa to stáva pomerne často) a Schumacher potvrdil pravidlo, že výška rozpočtu je v jeho prípade nepriamo úmerná kvalite výsledného filmu. Dúfam, že ďalší diel dopadne lepšie, pretože keby bol opak pravdou, museli by americký cenzori zaviesť novú kategóriu, XXXXX - len pre ľudí starších ako 150 rokov, farboslepých, prípadne celkom slepých, hluchých, mentálne zaostalých a v pokročilom štádiu rozkladu (už to musí smrdieť). PS: Keď sa môj komentár tvorcov filmu nejak dotkol, dobre im tak!!! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování temného komiksového příběhu s drsnými protivníky, skvělou hudbou, dobře odvedenou filmařskou prací a konečně i Burtonovské zasáhnutí do celkové podoby snímu je znát. V hlavní roli mi však docela vadí a nesedí mi pro ni Val Kilmer, je to dobrý herec, ale má až příliš výrazné rysy "tvrďáka".... to Clooney je naprostý opak, dle mého.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenhle Batman mně nedělá problémy. Batmanovi to stejně nejvíc sluší v comicsu. Na ničem se nešetřilo, hodně dobrých herců a hodně rozdílných hereckých výkonů. Každý hraje úplně jinak. Nejlépe to pochopil a uchopil Jim Carrey v roli Hádankáře. Schumacher je dobrý režisér, jeho barvotiskový vizuál má blíže ke comicsové předloze víc, než ostatní adaptace. Přesto pořád schovávám hvězdičky, až někdy někdo přijde s opravdu perfektním Batmanem. Zatím se jen moje čekání nekonečně prodlužuje. Hlavně, aby to nebylo navždy. 60% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

„Filmový labužník zírá, divák jenom vejrá, jak nám zkonil netopejra,“ aneb Joel Schumacher nebyl stvořen pro Batmana tudíž nemohl Batmana stvořit. Po poutavých temných a zvláštně groteskních vyprávěních Tima Burtona přišli (v jeho samotné produkci) s „lacinou“ neonovou fraškou, netopýra udělali víc sexy, mocně vymodelovali latexovou prdelku (já si nemůžu pomoct, mě prostě necharismatický Val Kilmer nesednul), přihodili jeho dávného comicsového parťáka Robina a z padouchů udělali excentrické magory, kdy Jim Carey (nepřehlédnutelná hlavní postava filmu) předkládá svoje gumárenský post-grimasoidní „sežral sem vodpornéj citrón“ a Tommy Lee Jones ala Dvě tváře asi nechtěně parafrázuje Nicholsonova Jokera. Navíc prostor, který odvrácená strana mince dostala, koncentrace hollywoodských stár stejně četná, jako nášlapné miny na předměstí Bagdádu, udělali z hlavní postavy mnohdy pryžového komparsistu. Jeho boj se vzpomínkami tak vyznívá spíše comicsy, teda komicky. Ani pro mě nezajímavý hudební doprovod Elliota Goldenthala, ani slušný český dabing už na mém finálním hodnocení nic nezmění. Batman Forever zůstane v mé paměti jako modernistický paskvil, který ještě sám tvůrce dokázal „vyšperkovat“ v mnohem absurdnější blábol v jeho následném kýčovitém pokračování. Kdysi jsem dával za tři hvězdičky, po dalším shlédnutí ale jdu ještě níž. Sorry for Jim, nesorry for Joel! [4/10] ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Joel Schumacher změnil přístup k tomuto projekt. Kam se podělo Burtonovo Temné, bizarní "Gotické město?". Schumacherův modernistický přístup mi nesedl. Nyní je to futuristické město, s rovnými budovami a punkovými zjevy s neonovými maskami. Žádná temná zákoutí už se neobjevují, pouze celkové povrchní přelety nad městem a Val Kilmer naprosto neumí hrát. Ale všechno zachraňuje Hádankář Jima Carreyho a jeho božský dabing. Kdo má v hlavě netopejra? ))) ()

Galerie (151)

Zajímavosti (58)

  • Pro Jima Carreyho (Hádankář) šlo o první roli v opravdu vysokorozpočtovém filmu se spoustou slavných kolegů, a zpočátku z toho měl trochu obavy: "Říkal jsem si jaké v něm asi budu mít místo. Budu moct přicházet s vlastními nápady? Ale jakmile jsem začal navrhovat, jak bych mohli to či ono udělat, Joel Schumacher byl velmi vstřícný, devadesát procent mých návrhů přijal a ještě se chlubil, že je bude vydávat za vlastní." (NIRO)
  • Oblek Robina vážil 18 kg. (cariada)
  • Na otázku, proč jsou na brněních hrdinů bradavky, režisér Joel Schumacher odpověděl: "A proč by nebyly? Nechce se mi věřit, že po tom, co předvedla Sharon Stone v Základním instinktu, někoho vzrušují gumové pánské prsní bradavky. Brnění Batmana i Robina vycházejí z anatomie řeckých soch. Jsou dokonalá a kompletní, včetně bradavek." (NIRO)

Reklama

Reklama