Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování temného komiksového příběhu s drsnými protivníky, skvělou hudbou, dobře odvedenou filmařskou prací a konečně i Burtonovské zasáhnutí do celkové podoby snímu je znát. V hlavní roli mi však docela vadí a nesedí mi pro ni Val Kilmer, je to dobrý herec, ale má až příliš výrazné rysy "tvrďáka".... to Clooney je naprostý opak, dle mého.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po době temna přišla doba... komedie? Stupidity? Batman Forever je spíše hodně bláznivou komedií, než film o jednom hrdinovi, který ochraňuje Gotham City. A to říkám jako člověk, který v životě nedržel komiks v ruce, takže to není tak, že by zrovna Batman byl má nedotknutelná modla. Jediná pozitiva tohoto dílu spočívají v mladé Nicole Kidman a Carreymu, který byť hraje hodně na hraně přehrávání, je alespoň zábavný a zajímavý charakter. Tommy Lee Jones jako Two-Face je obrovská chyba v castingu (a to říkám s hodně velkou úctou k této legendě) do té role se totiž naprosto nehodil, na mě působil až rušivě. Upřímně nechápu, jak Joelovi bylo dovoleno udělat pokračování. 40 %. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Začátek je velmi fajn. Kilmer je dobrý Bruce Wayne, resp. dobrý nástupce Wayna z předchozích filmových dílů, kde je zobrazován jako jakýsi nesmělý romantik, který se před svoji femme fatale umí klepat jak ratlík, ať už má na sobě netopýří masku nebo ne. Ale poměrně brzo to začne jít do... Nebudu chodit kolem horký kaše. Jak mám Jima Carreyho rád a vím, že dokáže "udělat" film, tak jeho Riddler je naprostá katastrofa. A to teď neberu jako srovnání s komiksovou postavou, ve filmu je prostě trapnej sám o sobě. Připomíná vykastrovanou Masku, která má alergii na dobrý fóry. Hrozně přehrává, je absolutně nevtipný a ještě k tomu se topí v pošahaným ději o mašince, která čte myšlenky a on se díky ní stává inteligentnějším či co. A druhej padouch je tu Two Face, který příjde o jakoukoliv špetku respektu asi za dvacet minut, pak se z něj stává jakýsi retardovaný uchechtaný poskok Riddlera. Tohle si opravdu tyhle dvě postavy nezasloužily. Ale ten film je dost hrozný sám o sobě. Má pár velmi dobrých scén (zvlášť zezačátku), ale mnohem víc scén špatných až vyloženě příšerných (dva díly fungovaly hrátky Bruce Wayne x blonďatá femme fatale x Batman, tady už je nadržená Kidmanka silně mimo). Takhle fakt ne. (4/10) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kilmer, Jones a Carrey dělají, co můžou, aby z toho nebyla další vysokorozpočtová havárie pana Schumachera, hodná spíš jeho jmenovce Michaela, a řekla bych, že na poslední chvíli se jim ten volant podařilo strhnout do bezpečné dráhy. Tomu, aby tenhle údajně věčný Batman neskončil v propadlišti dějin, už pravděpodobně nezabrání ani oni, ale není holt každý den posvícení s Burtonem a Nolanem. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Míň gotické atmosféry a ponurosti, víc akce a neonů (Schumacher pestrobarevnost vůbec rád protlačuje i do snímků jež by jiní oděli to hávu temnoty, viz. 8 mm). Batman Forever je (ještě) slušně natočená a dobře obsazená zábava pro děti, jejíž sledování přežijí bez újmy na zdraví i jejcih rodiče...V dětství byl tohle můj nejoblíbenější Batman. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (58)

  • V garáži Bruce Wayna (Val Kilmer) lze mimo jiné zahlédnout i slavný automobil Phantom Corsair vyrobený v roce 1938. Vůz měl na svou dobu atypicky futuristický vzhled. (fifox)

Reklama

Reklama